Установена употреба на наркотици или техни аналози с полеви тест

...
Установена употреба на наркотици или техни аналози с полеви тест
Коментари Харесай

Променят НК за наркотестовете - слюнката ще доказва наличие, ако шофьорът откаже кръвен

Установена приложимост на опиати или техни аналози с полеви тест ще се потвърждава посредством химико-токсикологично проучване на кръвна проба или посредством същото проучване на слюнка, взета посредством тампон и запечатана пред проучвания водач от органите на Министерство на вътрешните работи, плануват измененията.

Слюнченият материал ще се изследва единствено в държавните лаборатории на ВМА в София и Варна и тази към Националния институт по криминалистика при Министерство на вътрешните работи.

Пробите ще се изпращат до 5 работни дни след вземането им, като ще се придвижват в хладилни чанти.

За открита приложимост на опиати или техни аналози ще се приема наличието им в изследваната слюнка, в това число на техни метаболити. Колкото до кръвната проба, при нея се вкарват минимални прагове за съществуване на амфетамини, метаамфетамини, MDMA, THC, хероин, кокаин и морфин. Други наркотични субстанции ще се смятат за използвани, в случай че участват в изследваната проба.

Промените са готови по отношение на нови текстове в Наказателния кодекс, съгласно които при открито шофиране след приложимост на опиати човек се санкционира със затвор от 1 до 3 години и с санкция от 500 до 1500 лв..
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР