Установена е липса на спирачен път при катастрофата, станала малко

...
Установена е липса на спирачен път при катастрофата, станала малко
Коментари Харесай

Мелето в центъра на Пловдив: Липсва спирачен път, по чудо не е имало пешеходци

Установена е липса на спирачен път при злополуката, станала малко след среднощ в четвъртък в центъра на Пловдив. Това разяснява началникът на „ Пътна полиция ” - Пловдив гл. контрольор Красимир Нешев, като съгласно него водачът, който се е движили по бул. „ Цар Борис III Обединител ” е карал с висока скорост.
Прочетете още
Припомняме, че юноша с 15-дневен стаж зад кормилото аргументи тежка злополука до аптека „ Тримонциум ”. На кръстовище лекият автомобил на ученика не спрял на знак „ Стоп ” и се блъснал в друга кола.

„ Вследствие на конфликта, единият автомобил се удря в железен дирек. Другият се завърта няколко пъти и се качва на тротоара. Буквално отсича две паркинг колчета и се удря във фасадата на медицински център. Истинско знамение е, че е нямало пешеходци ”, разяснява още  Нешев пред Нова телевизия.

Общо петима са потърпевшите при случая. „ Трима от автомобила, който се е движил по ул. „ Граф Игнатиев ”, и двама от колата, преминаваща по бул. „ Цар Борис III Обединител ”. Единият е прегледан и освободен на място. Другите четирима са откарани в болница. Двама от потърпевшите са отказали хоспитализация ”, сподели още началникът на „ Пътна полиция ” - Пловдив.

Нешев изясни, че все още в лечебно заведение са двама души - водачът на автомобила, движил се по ул. „ Граф Игнатиев ”, който е с черепна контузия. И неговият сателит - с заплаха за живота и черепно-мозъчна контузия ”, разясни той.

Началникът на „ Пътна полиция ” - Пловдив разяснява, че на мястото на случая няма спирачен път. „ Вероятно колата, която се е движила по булеварда, е била с малко по-висока скорост от обикновено допустимата. Но това ще бъде изяснено в досъдебното произвеждане ”, сподели още Нешев.

Автомобилният играч Константин Маршавелов счита, че младите водачи би трябвало първоначално да ръководят колите си с някого, който да ги направлява. „ Като родител, не бих пуснал детето ми да кара, без аз да съм до него най-малко през първите два месеца. За да видя дали реагира съответно и се движи по разпоредбите ”, акцентира той.

Алкохолните проби и тестванията за опиати и на двамата водачи са негативни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР