Успяхме да осигурим по-голяма подкрепа за бизнеса в София, смята

...
Успяхме да осигурим по-голяма подкрепа за бизнеса в София, смята
Коментари Харесай

Общинският съветник Вучев увери, че Столичната община осигурява подкрепа на бизнеса

Успяхме да осигурим по-голяма поддръжка за бизнеса в София, счита Димитър Вучев, общински консултант от ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС).

"По време на изключителното състояние организирахме голям брой срещи с представители на бизнеса и разбрахме техните настоящи провокации и компликации. В сегашната динамична конюнктура ежедневният разговор с бизнесмените е ключът към това ограниченията, които се подхващат, да бъдат съответни и потребни за тях ", разяснява той.

Напрегнат Столичен общински съвет на следващия ден. Решават за актуализацията на бюджета поради рецесията

"Ето за какво дружно с кмета Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска, общински съветници от групата на ГЕРБ-СДС в СОС и шефа на Столичния общински гаранционен фонд инициирахме промени в Закона за локалното самоуправление и локалната администрация ", увери още общинският консултант.

От изявлението му излиза наяве, че посредством променитени гаранционният фонд на Столична община ще може към този момент да покрива кредитния риск в размер до 80 % от цената на заемите.

"Преди смяната имаше законово ограничаване размерът на гаранционния ангажимент да бъде не повече от 50 % ", добави Вучев.

Очаква се фондът ще стартира поетапно да ползва новата опция в гаранционните си принадлежности с оглед превъзмогване на отрицателните стопански последствия от епидимичната конюнктура за софийските микро, дребни и междинни предприятия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР