Успокоените сред родителите за разпространението на коронавируса в училищата внесе

...
Успокоените сред родителите за разпространението на коронавируса в училищата внесе
Коментари Харесай

Зам.-шефът на лекарите каза ще има ли втора вълна

Успокоените измежду родителите за разпространяването на ковид в учебните заведения внесе доктор Николай Брънзалов, зам.-председател на БЛС. Няма да се стигне до пик на заболеваемостта или до втора вълна през есента и зимата, каквито са прогнозите, съобщи той пред бТВ. По думите му е обикновено първоначално да има повече болни деца и прикани да не се основава суматоха.

Естествено е да има проблеми в учебните заведения поради пандемията от ковид, счита доктор Николай Брънзалов. „ Естествено е хората в системата първоначално да имат компликации, само че съм уверен, че последователно ще ги преодолеят “, добави специалистът. По думите му след отварянето на учебните заведения епидемията ще се развие по същия метод, както в обществото.

„ В началото ще има по-голяма периодичност на заболелите, само че дано не забравяме, че децата прекарват инфекцията съвсем безсимптомно. Нека да няма суматоха по учебните заведения “, прикани доктор Брънзалов, допълвайки, че по скоро учителите би трябвало да се пазят.

Зам.-шефът на БЛС бе безапелационен, че родителите би трябвало да демонстрират оптималната отговорност и да не пускат децата си заболели на учебно заведение. Трябва да ги научат на хигиена, в учебно заведение оптимално да се обезпечи отдалеченост, сподели още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР