Успешното включване на 4-годишните деца в системата на предучилищното образование

...
Успешното включване на 4-годишните деца в системата на предучилищното образование
Коментари Харесай

1,6 млн. лв. за строеж на детски градини в „Меден рудник“, „Г. Езерово“, Айтос и Звездец отпусна кабинетът

Успешното включване на 4-годишните деца в системата на предучилищното обучение е една от задачите на програмата

Още 1 643 581 лева получават три общини в Бургаска област за градеж на детски градини . Това сподели информация на „ Флагман “ с разпореждане на Министерския съвет (МС) от 1 декември.

Общо 11 178 364 лева за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, градини и учебни заведения в страната утвърди държавното управление предходната седмица. Средствата са по Програмата на Министерство на образованието и науката, която има за цел да усъвършенства материалната база в просветителните институции , заяви тогава пресцентърът на Министерски съвет.

Финансовата поддръжка ще бъде разпределена сред 33 общини. Три от тях са в Бургаска област – това са регионалният център, Айтос и Малко Търново.

В Айтос ще бъде построена „ нова постройка на Детска градина в УПИ I, кв. 136 “. За задачата са отпуснати 1 275 265 лева . Припомняме, че за същия обект

Според новото решение на Министерски съвет към Община Бургас се насочват 100 736 лева

Те са „ създаване на Детска градина " Синчец " - филиал в УПИ ХIII, кв.32, по проекта на, гр. Бургас – 23 981 лева “ и „ създаване на Детска градина " Надежда ", блок В, УПИ I, кв. 121, зона " В ", ж.р. " Меден рудник " , гр. Бургас – 76 755 лева “.

Те през октомври също получиха средства от държавното управление.

А за Малко Търново в този момент са отпуснати 267 580 лева Средствата са за „ планиране, строителство и въвеждане в употреба на пристройка на детска градина " Ален мак " с. Звездец “.

С осъществяването на дейностите по Програма за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения 2020 - 2022 година се работи за понижаване на дефицита на свободни места в яслите и детските градини, както и за сполучливото включване на четиригодишните деца в системата на предучилищното обучение, показаха от пресцентъра на Министерски съвет във връзка взетото решение.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР