Успешно приключване на учебната година, което включва спокойно провеждане на

...
Успешно приключване на учебната година, което включва спокойно провеждане на
Коментари Харесай

Думичката ревизия не фигурира в нашите приоритети

Успешно привършване на образователната година, което включва умерено осъществяване на държавните зрелостни изпити, националното външно оценяване и приема след главно обучение. Преглед и разбор на резултатите от отдалеченото обучение и подготовката за образователната 2021 – 2022 година

Това са двата съществени целта в учебното обучение, които стоят пред служебния екип на Министерството на образованието и науката, акцентира министър Николай Денков на първата си конференция през днешния ден.

За осъществяването на тези задания проф. Денков разчита на своите заместнички Мария Гайдарова с сектор приблизително обучение и Евгения Пеева-Кирова, която ще дава отговор за завръщането и задържането на децата в учебно заведение и за интернационалното съдействие.

" Не по-малко значимо е да приключим Картата на висшето обучение в България и да изработим процедурите за основаване на проучвателен университети ", акцентира министър Денков. Тези действия ще управлява заместник-министър Генка Петрова – някогашен заместник-ректор на Медицинския университет в София.

Работата в областта на науката е поверена на заместник-министър Нели Косева, която идва в МОН от поста на основен теоретичен секретар на Българска академия на науките.

Сред главните задания на МОН по време на служебния мандат е също прегледът на дейностите в Плана за възобновяване и резистентност и в европейските стратегии, свързани с обучение, просвета и нововъведения. По тях ще работи целият управителен екип на министерството. И четирите заместнички на министър Денков имат богат опит в ръководството на планове. Всяка от тях ще координира плановете в своята тематична област, без значение от източника на финансиране.

На въпрос " по кое време учениците ще се върнат на учебно заведение ", министър Денков отговори, че всички въпроси, свързани с учебната мрежа сега се разискват със обществените сътрудници и със здравното министерство, и когато има изрично решение, то ще бъде обявено. Сега учениците не престават да учат присъствено по график с периодично повтаряне в учебните заведения, а началният стадий - от първи до четвърти клас, е напълно на присъствено образование.  

Ревизия на предходното ръководство не е измежду целите на Министерството на образованието и науката,  съобщи служебният министър:

" Думичката " проверка "  не попада в нашите цели. Разбира се, като всеки един началник на министерство и аз съм задължен да направя обзор по какъв начин се изразходват средствата…, само че това ще бъде направено по надлежния ред. Ако има нещо, което е значимо ще го научите ".

 

В околните дни ще бъде издадена заповед за възобновяване на присъствените занятия във висшите образователни заведения. Все още не е реализирано единодушие за връщане на всички възпитаници в класните стаи.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР