Успех са самите преговори. Това, което гледам като изявления след

...
Успех са самите преговори. Това, което гледам като изявления след
Коментари Харесай

Димитър Димитров: Руската страна има превес, но ако Украйна задържи още няколко дни, ще се появи противодействащо усилие

Успех са самите договаряния. Това, което виждам като изказвания по-късно, сега не дава някаква вяра. Това сподели за БНР проф. Димитър Димитров, ректор на УНСС и специалист по национална сигурност.

„ Когато се тръгне към договаряния, в които към този момент се приближават позициите, нормално има прекъсване на огъня, тук не следим такова нещо. Но по-добре да има договаряния и краткотрайно прекъсване на бойните дейности, в сравнение с да продължава тази ескалация “, добави Димитър Димитров.

„ За момента глобите не играят такава роля. Продължава същия модел на наказания против хора, някои компании и някои банки, което към този момент на Русия към този момент не ѝ пречи сякаш “, разяснява проф. Димитров.

Руската страна има превес, само че в случай че Украйна успее да задържи още няколко дни, ще се появи противодействащо изпитание, което да помогне за договарянията, посочи проф. Димитров, съгласно който международният напън ще се усилва.

„ Чисто аналитично, без страсти, без политически пристрастия, Русия желае трайно да реши този въпрос със своята сигурност. Предполагам ще търси делене на Украйна на две или три елементи, излаза си на Черно море, държавно управление в Киев или в другата част на Украйна. Ако Русия има пълномащабен боен триумф. Затова те не лимитират интервенцията единствено в Донбас. Така са нещата, че към този момент за тях няма значение дали работят единствено в Донбас, или в цяла Украйна “, означи Димитър Димитров.

„ Русия търсеше други решения и други договорености с НАТО и с Европейски Съюз, най-много със Съединени американски щати, само че когато не реализира тези цели, реши да реалокира акцента върху Украйна и най-малко да реализира някакви цели, някакви достижения в тези неща. Ако не се реализира едната цел, се търси решение по проект Б, втората опция, третата опция. “

България би трябвало да се готви за последствията от рецесията в Украйна и да бъдем по-фокусирани върху това, което ни чака в околните месеци, безапелационен е Димитров.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР