Усмихнати, намръщени, намигащи, показващи любов, съгласие, интерес...емотиконите станаха неизменна част

...
Усмихнати, намръщени, намигащи, показващи любов, съгласие, интерес...емотиконите станаха неизменна част
Коментари Харесай

Без усмивки в служебни мейли

Усмихнати, намръщени, намигащи, показващи обич, единодушие, интерес...емотиконите станаха неизменима част от онлайн връзката ни. Но колкото и провокиращи ни да ги използваме да са, нямат място в служебната връзка.

Напротив, емотикони в служебна връзка могат да ни навредят повече, в сравнение с си мислим.

Наскоро бе оповестено доста забавно проучване в списание Social Psychological and Personality Science. Всичко стартира когато група учени от Израел вземат решение да ревизират дали смайлитата в служебни имейли могат да повлияят на приемането на информацията. И, да, усмивката несъмнено прави усещане в имейла, само че не положително, както се чака от написалия текста.

Ефектът, който провокира емотикона в длъжностен имейл е тъкмо обратен- изпращащият се възприема като по-малко способен по тематиката. Независимо, че усмихнатото лице в онлайн връзката би трябвало да подсказва топлина у отсрещната страна, информацията, която човек споделя в отговор е доста по-малко, демонстрират изследванията.

По различен метод казано, онлайн усмивката основава чувство за изкуствена топлота и понижава доверието в създателя на служебния имейл.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР