Услугата за споделено пътуване стартира в началото на септември 2019

...
Услугата за споделено пътуване стартира в началото на септември 2019
Коментари Харесай

„Умното“ придвижване със SHAREASCOOT спести на столицата 9 тона вредни емисии за 5 месеца

Услугата за споделено пътешестване започва при започване на септември 2019 година, в по този начин наречения „ необятен център “ на София. От началото на сезона (01.04.2020) и макар рестриктивните мерки поради пандемията компанията за „ мъдро “ и по-екологично градско напредване осъществя над 10 000 „ райда “ или над 60 000 км. в града, като по този начин на столицата ни са спестени над 9 тона. нездравословни излъчвания единствено за 5 месеца.

Една година след старта на новата услуга и вследствие на все по-отговорното държание на потребителите по отношение на замърсяването на околната среда усилва двойно „ флота “ си, като пуска в употреба 30 броя нови електрически скутери в мрежата си от мотопеди в София.

Предвид удвояването на флота, компанията уголемява зоната за обслужване, в която могат да се паркират скутерите, като в нея към този момент се включват кварталите Младост, Красно село, част от Студентски град, част от Люлин и част от Кръстова вада. По този метод улеснен достъп до услугата получават над 640 000 поданици и посетители на града. Зоната за прилагане остава щирока, като обгръща целия град дружно с близките обитаеми места.

„ Ние имаме вяра, че дружно с потребителите на нашата услуга, понижаваме освен нездравословните излъчвания, само че и тапите в огромния град, с което покачваме качеството на живот и превоз, “ споделя Красимир Димитров, шеф на компанията, предлагаща услугата SHAREASCOOT и прибавя: „ Новите скутери, разширението на зоната за обслужване и надлежно повече спестени нездравословни излъчвания са нашият подарък за жителите и гостите на София за първия ни рожден ден. “

С новите 30 електрически скутера, общият брой мотопеди на компанията доближава 60 бр. Логичният избор за комфортен градски скутер пада на модела CUX на една от най-реномираните марки за ел.скутери – SUPER SOCO. Всички скутери са оборудвани с електрически куфари (там се съхранява каската), които се отключват при пускане на сесия, имат вградени gps модули и са лимитирани на оптималната скорост от 45км/ч.

се базира на мобилно приложение, налично в App Store и Гугъл Play. Веднъж конфигурирано, потребителят може да открие най-близкия до него скутер в града, да го резервира или непосредствено да го отключи през приложението и да потегли. Необходима е единствено регистрация, като наложителните условия са навършени 18 години, владеене на смарт телефон с мобилен интернет, шофьорска брошура и кредитна карта. Регистрацията е безвъзмездна. Цената е 29 ст. на минута, като не се заплаща първична такса. Съществува и алтернатива за целодневно наемане на скутерите.

Този сезон услугата ще бъде налична до момента в който атмосферните условия разрешават (дневна температура над 10 градуса).

Повече информация може да намерите на:

SHAREASCOOT е бърз и преференциален метод за напредване в градска среда. Основните консуматори на услугата SHAREASCOOT в София са най-вече младежи, които обичат да се забавляват и са виновни във връзка с екологията на градската среда. Те са дейни, усъвършенстват своето време, а също и разноските си – за тях е значимо, че отпада задължението за поддръжка на лично моторно средство. В прочувствен проект те ще оценят свободата и удобството на споделения превоз, както и удоволствието да се движиш на две колела.

SHAREASCOOT подтиква значителната за София и огромните градове изгода, а точно – понижаване на тапите. Добавена стойност е и не по-малко значимото отговорно държание на хората, като услугата спомага за това да замърсяваме по-малко с изгорели газове и нездравословни излъчвания: един път с минималния разход на гориво с бензиновите скутери и нулев подобен с електрическите. Услугата започва в София, като се планува скоро да бъде налична и в Пловдив, а по-късно във Варна и Бургас.

Споделеното пътешестване със скутери е необятно публикувано в Европа и Съединени американски щати. В Париж е най-големият оператор на Стария континент с автопарк от над 2 000 скутера.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР