Услугата открива, анализира и неутрализира киберзаплахитеЗащитата от DDoS атаки е

...
Услугата открива, анализира и неутрализира киберзаплахитеЗащитата от DDoS атаки е
Коментари Харесай

Платформа на A1 автоматизира защитата от DDoS атаки

Услугата открива, проучва и обезврежда киберзаплахите

Защитата от DDoS офанзиви е основна за сигурността на бизнеса и институциите
(илюстрация: А1 България)

Професионално решение за киберсигурност на А1 България автоматизира отбраната от DDoS офанзиви. Платформата А1 DDoS Protection CleanPipe открива, проучва и обезврежда киберзаплахите, оповестиха от компанията.

Дистрибутираните кибернападения за отвод на услуга (DDoS) водят до съществени отрицателни последствия за бизнеса, като отпадане на интернет достъпа и неработещи онлайн услуги. Те могат да причинят и претоварване на сървърната инфраструктура, върху която са конфигурирани мобилни и уеб приложения. Според статистиката, през 2023 година оптималният потенциал на този вид офанзиви се е нараснал с 216% по отношение на 2020 година

Наблюдава се трайна наклонност кибернападенията да са най-вече на равнище приложение. Значително нараства и тяхната трудност, като все по-често атакуващите употребяват повече от един способ за компрометиране на системите на клиента – така наречен многовекторни DDoS офанзиви, отбелязва А1.

Бизнес организации от друг мащаб могат да станат обект на такива офанзиви, в това число държавни и общински институции. Всички те са в положение на нарастващ риск от кибернападения от последващо потомство. Това трансформира платформите с вградена, автоматизирано настояща логичност на предварителна защита в единствените, които могат да им оказват помощ да се оправят с новите закани.
още по темата
Услугата на А1 България за отбрана от DDoS работи с автоматизирано разкриване и обезвреждане на офанзивите на мрежово равнище, преди те да доближат до инфраструктурата, сървърите и уеб-приложенията на клиента, а това доста покачва нейната успеваемост по отношение на различни услуги, подчертаха от компанията.

DDoS Protection CleanPipe е професионално мрежово решение с хардуерни и софтуерни съставни елементи, конфигурирано в личен дейта център на територията на София. По този метод рутирането на трафика на клиента през платформата не прибавя тъй наречените времезакъснение при браузване в интернет. Има опция да се конфигурират персонализирани правила за обезвреждане на офанзивите на равнище платформа въз основата на профил на потребителския трафик.

А1 акцентира като преимущество на DDoS Protection CleanPipe обстоятелството, че решението е интегрирано с световната сензорна платформа Netscout ATLAS, която обработва на мрежово равнище повече от 400 Tbps интернет трафик по целия свят. В резултат на това, всекидневно се прави автоматизирано актуализиране на пречистващата инфраструктура на А1 с данни за нови типове офанзиви. По този метод се усъвършенстват методите за обезвреждане на многовекторни и комплицирани закани.

Решението на А1 дава достъп на клиента до уеб-базиран портал за наблюдаване на работата на услугата в действително време. В интерфейса има детайлна видимост на информацията на разнообразни равнища, като мрежи, рутери, интерфейси, история на офанзивите, дейни офанзиви с техния потенциал. Клиентите получават самодейно уведомяване от системата посредством имейл нотификация при положение на DDoS офанзиви, както и отчети с консолидирани данни на седмична и месечна база.

С услугата DDoS Protection CleanPipe бизнесът и институциите могат да разчитат на ефикасна отбрана от всевъзможни DDoS офанзиви, работещи на разнообразни равнища на OSI модела. Системата се поддържа от сертифицирани инженери по киберсигурност, които проучват хибридни и комплицирани офанзиви и ръководят неутрализирането им от начало до край, като дават една изцяло ръководена услуга.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР