Условно е, че президентът бърза. Имало е чувствително забавяне, както

...
Условно е, че президентът бърза. Имало е чувствително забавяне, както
Коментари Харесай

Стратегът на Радев заговори за нови избори и разплака партиите: Президентът няма да бъде акушерка на…

Условно е, че президентът бърза. Имало е сензитивно закъснение, както беше предишният път. Тогава се видя, че резултатът не е добър. Партиите в Народното събрание се разпуснаха и резултатът не беше добър. Така проф. Александър Маринов, който е ръководител на Стратегическия съвет на президента и консултант на служебния министър председател, разяснява почналите съвещания на „ Дондуков “ 2 за сформирането на постоянен кабинет
„ Президентът наложи едно движение Народното събрание да работи бързо, без отсрочване и политически игри “, проучва проф. Маринов.
„ Криза няма сега. Има някакви изгледи да се реши рецесията в една или друга степен “, изрази вяра Маринов.
„ Ако Народното събрание проработи по бюджета и законодателната си стратегия, която разгласи, няма никакви учредения да бъдат пришпорвани парламентарните сили. Междувременно, ще текат и срещите сред партиите за сформирането на държавно управление “, продължи проф. Маринов
Всеки, който ръководи, носи вреди, разяснява той и въпроса дали Радев не понася имиджови вреди от дългото ръководство на служебните кабинети.
Александър Маринов постави добра оценка на служебните кабинети, които Румен Радев назначаваше през последните 2 години, написа Пик.
„ По моя преценка в никакъв случай не е имало предварителна изясненост, преди да минат първият и вторият “, отговори той и на въпроса дали към този момент се знае в президенството на кого ще бъде връчен третият мандат при неуспех на първите два.
Този президент ясно сподели, че няма да бъде помощник и акушерка на съставянето на държавно управление, приключи проф. Маринов.
„ Няма тактически съюз сред ГЕРБ и президенството. Борисов е прочут артист, обикновено е да отиде в президентството, той е в Народното събрание и е водач на партия “, отсече проф. Александър Маринов.
Вариантът с нови избори си остава най-вероятен. Какво ще се случи доста зависи от това по какъв начин ще работи Народното събрание, не зависи единствено от президента, приключи с прогноза за нови избори в обозримо бъдеще проф. Маринов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР