Условни наказания получиха шестима граждани на Кралство Мароко, опитали да

...
Условни наказания получиха шестима граждани на Кралство Мароко, опитали да
Коментари Харесай

Осъдиха шестима мароканци за нелегално минаване на границата

Условни санкции получиха шестима жители на Кралство Мароко, пробвали да преминат нелегално границата на страната.

Петима от тях се признаха за отговорни пред Районен съд – Кюстендил в това, че на 6 март 2024 година, в региона на местността „ Славчето ", Община Трекляно, на към 300 м от гранична пирамида, са създали опит да излязат през границата на страната ни за Република Сърбия, само че са били арестувани от нашите управляващи.

Съдът утвърди споразуменията реализирани сред Районна прокуратура – Кюстендил и отбраната на подсъдимите, като им наложи санкции „ отнемане от независимост " за период от по 4 месеца, осъществяването на които се отсрочва за изпитателен период от по 3 години. Определенията на Районен съд – Кюстендил са дефинитивни и не подлежат на обжалване. И петимата жители на Кралство Мароко има регистрационна карта за чужденци, в произвеждане по молба за интернационална протекция, издадена на 27 февруари 2024 година, годна до 27.05.2024 година, с адрес с. Пъстрогор, Община Свиленград.

Районен съд – Кюстендил утвърди съглашение и наложи наказване и на 28- годишен жител на Кралство Мароко, който се отхвърли от разглеждане на делото по общия ред и призна всички обстоятелства и условия в обвинителния акт, импортиран от Районна прокуратура. Подсъдимият ще изтърпи наказване „ отнемане от независимост " за период от 4 месеца, осъществяването на което се отсрочва за изпитателен период от 3 години. Той се призна за отговорен в това, че на 28 февруари 2024 година, в землището на село Гюешево, на към 50 метра от гранична пирамида обозначаваща линията на държавната граница с Република Северна Македония, е излязъл през границата на страната ни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР