Усилваме сътрудничеството в строителството и туризма, договорихме нов ферибот през

...
Усилваме сътрудничеството в строителството и туризма, договорихме нов ферибот през
Коментари Харесай

Правим малък шлем с Русия

Усилваме съдействието в строителството и туризма, договорихме нов ферибот през Черно море Пускаме газ по Балкански поток от 1 януари следващата година, подписахме с " Аркад "
Преди 10 години президентът Георги Първанов заприказва за огромен шлем с Русия, включващ енергийни планове за атомна централа и трасета за петрол и газ.
Преди 5 години енергийните връзки с Москва отидоха във фризера след прекъсването на Южен Поток и замразяването на плана за АЕЦ " Белене ".
Днес, Русия и България загърбиха страстите от към момента пресния шпионския скандал, обвързван със скандални фигури от двете страни, и взеха решение да създадат следващ байпас за възкръсване на търговията и съдействието на основата на прагматизма.

„ Балкански поток “
 
Стартиране на " Балкански поток " с стартиране на газ от Турция към България от първи януари следващата година, пазарен принцип в процедурата за АЕЦ Белене, която няма по какъв начин да се случи без Росатом, продан на информация за технологии и артикули в региона на строителството, както и опция за публично-частно партньорство в бранша у нас, усилване на търговията със селскостопански артикули, нов подтик на туризма и фериботна линия през Черно море са част от договореностите на завършилата смесена българо- съветска комисия, която се състоя в понеделник и вторник край Варна.
След месеци изчакване, стартът на Балкански поток към този момент наподобява все по-реален.
Получихме уверения, че България ще бъде подготвена от 1 януари 2020 година да транспортира газ през българската част на газопровода „ Турски поток “, която към този момент ще се назовава „ Балкански поток “, съобщи министърът на индустрията и търговията на съветската Федерация Денис Мантуров.
Полагаме всички нужни старания за реализация на плана в заложените периоди, добави енергийния ни министър Теменужка Петкова. Двамата дружно управляваха 17-то съвещание смесената комисия.
По думите на Мантуров на срещата са извършени съответни диалози за построяването на газопровода до границата със Сърбия и са били набелязани вероятностите за развиването на този план.
Забавянето пристигна от стопирането на процедурата по желание на строител поради тъжба от единия участник в търга, която бе оттеглена в навечерието на смесената комисия.

Оставаме в газовата игра  Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР