Усилията на правителствата няма да са достатъчни до 2030 г.

...
Усилията на правителствата няма да са достатъчни до 2030 г.
Коментари Харесай

Доклад: Равенството между половете няма да бъде постигнато до 2030 г.

Усилията на държавните управления няма да са задоволителни до 2030 година да се подсигурява тъждество сред мъжете и дамите, каквато цел си сложи Организация на обединените нации. Това демонстрира проучване на неправителствената организация "Икуъл межърс 2030 ", представено от Франс прес.

"Само 11 години преди избрания период нашият показател демонстрира, че нито една от изследваните 129 страни не е трансформирала законите, политиките или решенията си за държавния бюджет до нужното ниво за реализиране на тъждество сред половете до 2030 година ", означи със страдание директорката на организацията Алисън Холдър.

"Икуъл межърс 2030 " употребява в проучването си нов показател на половете, вдъхновявайки се от набелязаните от Организация на обединените нации Цели за стабилно развиване, с цел да компилира към 50 индикатора като здраве, принуждение, основаващо се на пола, и климатичните промени.

Средно страните получават оценка 65,7 от 100, което съгласно организацията е слаба оценка.

"Не съблюдаваме обещанията си за тъждество сред половете, дадени на милиарди девойки и дами ", съобщи Холдър пред публицисти във Ванкувър, където се състои конференция, отдадена на правата на дамите.

"Близо 40 на 100 от дамите по света, което прави 1,4 милиарда дами, живеят в страни с доста ниска оценка в региона на равенството сред половете ", отбелязва организацията.

"Този отчет би трябвало да послужи като сигнал за паника за света. Няма да реализираме Целите за стабилно развиване, в случай че 40 % от девойките и дамите живеят в страни, където няма тъждество сред половете ", съобщи в официално съобщение Мелинда Гейтс, съпредседател на фондация "Бил и Мелинда Гейтс ".

Според проучването страните с най-висока степен на тъждество сред половете са Дания, Финландия, Швеция, Норвегия и Холандия.

В другия завършек на класацията се подреждат Нигер, Конго, ДР Конго и Чад.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР