Усилени улични ремонти са превзели смолянското село Борино, родното място

...
Усилени улични ремонти са превзели смолянското село Борино, родното място
Коментари Харесай

Над 10 млн. лв. инвестиции от еврофондовете в родното място на Мустафа Карадайъ

Усилени улични поправки са завладяли смолянското село Борино, родното място на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Машини режат асфалт, служащи копаят, прахуляк се носи във въздуха. Пътят, който води към кметството, е разрушен, само че краят на ремонта се вижда - служащите не стопират работа даже и в дъждовен ден, споделя " Свободна Европа ". в репортаж от дребната родопска община.

Поводът за него са къщите за посетители, посторени от родственици на водача на Движение за права и свободи и лидер на листата на партията за евроизборите, които бяха разкрити от уеб страницата " Биволъ ".

Община Борино е дребна, с население от 3641 души, съгласно последното броене. Състои се от пет села – общинският център Борино и Ягодина, Буйново, Чала и Кожари. В тях са вложени над 10 млн. лева по Програмата за развиване на селските региони (ПРСР) за предишния програмен интервал 2007 – 2013 година, сподели инспекция на Mediapool в регистъра на ДФЗ.

" Като сме родственици на Карадайъ не би трябвало ли да живеем "

Кметът на общината Мустафа Караахмед е зет на водача на Движение за права и свободи. Това значи, че е женен за сестрата на брачната половинка на Карадайъ. Съпругата на Караахмед се споделя Затие и ръководи " Къщи Чала " издигнати с европейски средства по ПРСР 2007 – 2013 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР