УС на БФВ избра италианеца Лоренцо Мичели за селекционер на

...
УС на БФВ избра италианеца Лоренцо Мичели за селекционер на
Коментари Харесай

Любо Ганев: Международният опит и резултатите надделяха за избора на Мичели

УС на БФВ избра италианеца Лоренцо Мичели за селекционер на женския народен тим на България, а след съвещанието президентът на волейболната федерация Любо Ганев приказва за взетите решения:

" Първа точка на УС бе изборът на старши-треньор на женския народен тим. Утвърдихме за този пост Лоренцо Мичели. От 23 присъстващи, той бе определен с 16 гласа " за ", три срещу и четирима въздържали се. В момента е треньор на френския Волеро Льо Кане, където играе Ева Янева. В неофициалната международна ранглиста за треньори, Мичели заема 45-та позиция. След като бяха съпоставени всички кандидатури, за неговия избор надви опитът и постигнаните резултати. А достиженията му са многочислени, както на клубно, по този начин и на национално равнище. На женския ни народен тим към този момент се обръща внимание наедно с мъжкия и беше изцяло редно да му бъде обещано най-хубавото, с цел да може да продължи сполучливо напред.
 Марица (Пловдив) напусна почтено Шампионска лига
Марица (Пловдив) напусна почтено Шампионска лига

Маричанки изгубиха от Динамо - Ак Барс (Казан) с 0:3

В контракта ще бъдат записани доста ясно задачите, които ще бъдат сложени - продобиване на Европейската златна лига, финалите на които ще бъдат в Украйна, продобиване на Чалъндж шампионата, който стана към този момент с осем тима, както и класиране в осмицата на Световното състезание. Постигането на тези цели ще бъде гаранция за удължаването на неговия контракт. Засега контрактът е за една година. Ако задачите бъдат реализирани ще бъде продължен.

Това, че е старши-треньорът е чужденец не ме тормози. По скоро ме притесняваше, че има единствено една българска кандидатура. В интерес на истината бяха две, само че да кажем, че едната не беше сериозна. България постоянно се е славила с изключение на с положителни състезатели, по този начин и с положителни треньори. Очаквахме повече български кандидатури и по-малко задгранични, само че стана противоположното.

Надявам се да извлечем изгодата от обстоятелството, че идва квалифициран треньор и да създадем нещо положително за женския народен тим. Неговата кандидатура бе предпочетена пред тази на Радо Арсов и Тони Зетова по няколко аргументи. Първо, че е с огромен интернационален опит. Докато Арсов е бил треньор единствено на един тим. Може би тази е главната разлика. Може би, в случай че беше в конкуренция с Марчело Абонданца, щеше да бъде доста по-оспорвано решението, само че Абонданца избра да поеме отбора на Гърция. Точно този насъбран опит и резултати с няколко тима в разнообразни шампионати, това си сподели думата.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР