Уругвай и звездата му Луис Суарес развалиха празника, за който

...
Уругвай и звездата му Луис Суарес развалиха празника, за който
Коментари Харесай

Канибала съсипа празника на Русия

Уругвай и звездата му Луис Суарес скапаха празника, за който съветските домакини се готвеха в последните мачове от група „ А “ на международното състезание. Канибала поведе „ селесте “ с гол от фаул в 10-ата минута за успеха с 3:0, с която южноамериканците завоюваха първото място в класирането.

На Сборная не оказа помощ нито всеотдайната поддръжка на публиката в Самара, нито „ звуковият връх “ – 105,4 децибела, който присъстващите във фензоната в Нижни Новгород „ сложиха “ с виковете си. Тимът на домакините с нищо не сподели, че бе най-добре представилия се тим след първите два мача в груповата фаза.

Срещата бе решена още през първото полувреме. В 23-ата минута Денис Черишев, един от най-хубавите руснаци на мондиала до момента, си означи автогол след шут на Диего Лаксалт. Игор Смолников пък небрежно натрупа два жълти картона и бе изпъден. Това оказа помощ на уругвайския вратар Фернандо Муслера да резервира „ суха “ мрежата си в мач №100 с националната фланелка. Другата звезда на „ селесте “ Единсон Кавани пък вкара първия си гол по съветските игрища с добавка в 90-ата минута за класическия резултат.

Така „ урусите “ завоюваха първото място и ще играят в втория от група „ В “, до момента в който Сборная ще се изправи против първенеца. Там развръзката настъпи късно нощес с мачовете Португалия – Иран и Испания – Мароко.

Интересно бе и във Волгоград, макар че Египет и Саудитска Арабия към този момент се бяха дали прошка с шансове си за напредък в шампионата. Звездата на „ фараоните “ Мохамед Салах избухна в средата на първата част, с цел да вкара първия си гол от игра на мондиала. Нападателят обаче не се включи в бурното честване на попадението от съотборниците му. Африканците дадоха късмет на вратаря Есам ел Хадари да стане най-възрастният състезател на международно – на 45 години и 161 дни. Той усъвършенства върха на колумбиеца Фарид Мондрагон (43 година и 3 дни) от Бразилия 2014. Стражът даже избави дузпа на Фахад ал Муалад в 41-ата минута, само че в добавеното време на първата част реферът отсъди още една и Салман ал Фараж изравни. В последните секунди на добавеното време пък Салем ал Даусари донесе успеха с 2:1 на Саудитска Арабия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР