Урони престижа на съдебната власт, прехвърля отговорност, каза съдия Боряна

...
Урони престижа на съдебната власт, прехвърля отговорност, каза съдия Боряна
Коментари Харесай

Съдия с тежки думи за Лозан Панов

Урони престижа на правосъдната власт, трансферира отговорност, сподели арбитър Боряна Димитрова от Висшия правосъден съвет
" Престижът на правосъдната власт е накърнен ". Това съобщи арбитър Боряна Димитрова от Висшия правосъден съвет във връзка отнетото ръководство на Съдебната палата от ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов поради допускането на снимане на рап клип с разголени девойки и въоръжени деца в храма на Темида. Решението за отстраняването на Панов като собственик на Съдебната палата беше взето от кадровиците след бурни диспути.

" Ние не наказахме ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Това, което се случи, е, че взехме ръководството, тъй като цялостното му държание на дезертьор от всички проблеми в правосъдната система се прояви и в едно обикновено негово приложение, обвързвано с ръководството на една правосъдна постройка ", разяснява арбитър Димитрова в ефира на Нова тв.

" Висшият правосъден съвет е делегирал пълномощията по ръководството на правосъдните здания на ръководителите на съдилищата. Съдебната палата в София е стопанисвана от ръководителя на Върховния касационен съд. Висш съдебен съвет е дал на тези стопани опцията за подписване на контракти за наем, както и за снимането на продукции. В сегашния случай би следвало да бъде съгласуван и законът за културните полезности ", счита Димитрова.

" През 2016-2017 година, когато е било предоставено ръководството на Съдебната палата на Лозан Панов, той персонално е сключвал договорите. След това той е делегирал пълномощията си на основния секретар и зам.-председател на Върховния касационен съд. Оттук нататък всички контракти, които е подписал, в това число и този, са недействителни заради липса на представителна власт ", безапелационна е тя. Според нея обаче това няма да докара до съществени проблеми по тяхното осъществяване.

" Всички знаем какво е наличието на този клип и какво се позволи да излезе като наличие. Този проблем можеше да завърши и за 15 минути, в случай че ръководителят на Върховен касационен съд беше споделил, че се извинява и не е видял наличието на клипа. Вместо това той трансферира виновността на правосъдната защита, на основния секретар, на министъра на правораздаването, на Висш съдебен съвет, че му бил дал пример на контракт, който не бил идеален. Както и на рапъра, и на филмовата къща ", съобщи тя.

" Остава въпросът за безотговорността, която е проявена, и то от арбитър номер едно, надали той не знае какво значи нереален контракт ", заключи тя. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР