Уролитиазата зависи от степента на диагностициране, от начин на хранене,

...
Уролитиазата зависи от степента на диагностициране, от начин на хранене,
Коментари Харесай

Нефролог: Средиземноморската диета е подходяща за бъбречно-каменна болест

Уролитиазата зависи от степента на диагностициране, от метод на хранене, географско разположение и метафилактиката, която се организира при пациентите, които имат бъбречно - каменна болест. Това сподели доктор Даниела Петрова нефролог във ВМА.
Средиземноморската диета е подобаваща за хора с бъбречно – каменна болест, сподели лекарят. Диетата включва плодове и зеленчуци, здравословни мазнини, зехтин, умерени количества на мляко и млечни артикули, риба, дребна е потреблението на бяло и алено месо, умерени количества алкохол, главно вино, описа доктор Петрова.
Рискови фактори, които могат да отключат болестта са пола, метода на хранене, специалността, разясни тя. Болестта се развива най-често във възрастовия диапазон сред 20 и 50 години, сподели тя. Установено е, че има и генетична взаимозависимост при образуването на камъни в бъбреците, разясни лекарят. Има и други болести, които също могат да доведат до това, такива са да вземем за пример артериалната хипертония, захарен диабет, затлъстяване, възпалителни и други чревни болести, изясни доктор Петрова.
Лекарят описа повече за типовете камъни в бъбреците.
Необходимо е да одобряваме към 2,5 – 3 литра вода на ден, посъветва тя.
„ Бъбречната колика се характеризира с ненадейно настъпила болежка, която е ориентирана към слабините, тя е непрекъсната. Може да бъде съпроводена с гадене и повръщане, како и в урината да има кръв. Най-честата неточност, която позволяват хората е когато болката премине. Много постоянно се оказва по този начин, че камъкът е запушил бъбрека. Затова след бъбречна колика е значимо да има следене от експерт “, предизвести доктор Петрова.
Тя описа повече и за бъбречната рецесия при бременните дами.
Лекарят показа повече информация и за диагностиката на бъбречните болести. Тя сподели, че е належащо и провеждането на нагледно проучване.
Д-р Петрова описа за лекуването на бъбречно – каменната болест във ВМА.
За да се избегнат тези болести, експертът посъветва: да се приема вода, питиета с неутрално PH, ограничение приема на алкохол, безалкохолни питиета, ограничение на сол, ограничение на мляко и млечни артикули, хранене с повече плодове и зеленчуци, понижаване потреблението на протеин от скотски генезис.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР