Ураганен вятър и градушка с големина на бобено зърно са

...
Ураганен вятър и градушка с големина на бобено зърно са
Коментари Харесай

Градушка унищожи реколтата в Свищовско, наводнени са къщи и пътища

Ураганен вятър и градушка с величина на бобено зърно са нанесли обилни материални вреди в Свищовско. Прекъсната е железопътната линия при село Морава. Паднали дървета са препречили пътища, скъсани са електропроводи. Няма ранени хора, заяви за БНР кметът на община Свищов Генчо Генчев.
Най-значителни са вредите от бурята в свищовските села Морава и Деляновци. Няма потърпевши и бедстващи хора, само че са наводнени доста парцели и пътища, съобщи кметът на Свищов Генчо Генчев:
„ Паднали големи дървета, борове върху къщи, върху пътя. Скъсани са жиците на електрозахранването. Нямаме сигнали за бедстващи хора. Има единствено къщи, които са наводнени, селскостопански животни, продукцията в дворовете е под вода ".
„ Целият път към селото е наводнен с тиня, наноси, кал. Паднали големи дървета, борове върху къщи, върху пътя. Същото е ситуацията и в Деляновци. Скъсани са жиците на електрозахранването ", сподели кметът Генчев.
Екипи на Електроразпределителното сдружение и общинския спешен център в Овча могила работят по премахване на вредите. Паднали дървета са прекъснали железопътната линия Левски-Свищов в региона на село Морава, уточни кметът Генчев:
„ Има четири пасажера, четири студента, сега са настанени при началника на гарата в село Морава и пътува рейс от Свищов, с цел да можем да превозим тези пасажери ".
Прекъснати са над 200 метра от жп линията сред Левски и Свищов в региона на село Морава.
През нощта екипи на Национална компания железопътна инфраструктура направиха оглед на трасето, през днешния ден стартира работа по премахване на вредите. Имаше четирима закъсали пасажери, които са извозени с рейс до Свищов.
Екипи на Електроразпределителното сдружение, Пожарната и общинския спешен център в Овча могила работят по премахване на вредите.
Предстои още един оглед и оценка на провалите.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР