Ураганът от четвърта категория Фиона връхлетя днес Бермудските острови с

...
Ураганът от четвърта категория Фиона връхлетя днес Бермудските острови с
Коментари Харесай

Ураганът Фиона бушува край Бермудските острови на път към Канада

Ураганът от четвърта категория Фиона връхлетя през днешния ден Бермудските острови с проливни дъждове и бурни ветрове, а прогнозата е, че ще се насочи към Североизточна Канада по-късно денем към този момент като мощна стихия, съобщи Асошиейтед прес.



Властите в Бермуда проведоха краткотрайни убежища и затвориха учебни заведения и офиси преди приближаването на Фиона. Министърът на националната сигурност Майкъл Уикс сподели, че няма известия за съществени вреди. Той прикани жителите да си останат у дома и да не пътуват, тъй като " заплахата още не е преодоляна ".

Канадският център за ураганите разгласи паника за обширни крайбрежни региони на провинциите Нова Скотия, остров Принц Едуард и Нюфаунленд. Националният Център за ураганите на Съединени американски щати заяви, че Фиона най-вероятно ще доближи региона като " огромен и мощен посттропически циклон с ураганни ветрове ".



Според метеоролога Йън Хъбърд от Канадския център за ураганите в Дартмут, Нова Скотия, " окото " на бурята се чака на следващия ден сутринта сред 9 и 10 часа, само че ветровете и дъждът ще стартират още довечера.

Властите в провинция Нова Скотия приканиха хората да не излизат, да заобикалят крайбрежието, да заредят мобилните си устройства и да се запасят с хранителни запаси за най-малко 72 часа. Издадено е и предизвестие за вероятни спирания на електрозахранването, за вероятни вреди, които вятърът може да аргументи на дървета и постройки, както и за наводнения в крайбрежните региони и заливане на пътища.



фотоси: БГНЕС

По оценки на Американския център за ураганите през днешния ден Фиона е бил съпроводен с ветрове от 215 километра в час, центърът му е бил на към 770 километра южно от Халифакс в Нова Скотия и се е движил в североизточна посока.

До момента Фиона е лишил живота на петима души – по двама в Пуерто Рико и Доминиканската република и един на френския остров Гваделупа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР