Ураганът Лий, който вече е буря от категория 3, започва да създава опасни плажни условия в Югоизточна САЩ, казват синоптиците

...
Ураганът Лий започна да изпраща опасни прибойни и разкъсващи течения
Коментари Харесай

Ураганът Лий започна да изпраща опасни прибойни и разкъсващи течения към части от югоизточното крайбрежие на САЩ късно в неделя – и по-голяма част от Източното крайбрежие се очаква да види опасни плажни условия през следващите дни, докато бурята се придвижва нагоре по Атлантическия океан, казват синоптиците.

Лий, буря от категория 3 с максимални постоянни ветрове от 120 мили в час, беше съсредоточена в неделя вечерта в Атлантическия океан, на около 310 мили северно от северните Карибски острови Лийуард и се насочи на северозапад, съобщи Националният център за ураганите в 23 часа. ET съвети.

Мощната буря, чиято интензивност варираше през цялото време над Атлантическия океан, може да стане категория 4 до понеделник сутринта, преди отново да варира по-късно през седмицата, казаха синоптиците.

Все още е твърде рано да се определи дългосрочната посока на Лий за по-късно тази седмица и колко значими могат да бъдат въздействията за североизточните американски щати, Бермудските острови и Атлантическа Канада.

Но бурята вече генерира вълни, които засягат много от далечните източни карибски острови, както и Британските и Американските Вирджински острови, Пуерто Рико, Хиспанола, Търкс и Кайкос, Бахамите и Бермудите. Тези вълни могат да причинят животозастрашаващи прибои и разкъсващи течения, каза центърът за ураганите в неделя.

И „опасните прибойни и разкъсващи течения започнаха да достигат части от югоизточното източно крайбрежие на САЩ и се прогнозира да се влошат и да се разпространят на север по голяма част от източното крайбрежие на САЩ през следващите няколко дни“, каза центърът за ураганите в 23:00 часа. ET неделя съвет.

Бурята стана по-голяма – макар и не по-силна – в неделя вечерта. Ветровете с ураганна сила се разшириха до 75 мили от центъра до 23 часа. ET, каза центърът за ураганите - от 45 мили шест часа по-рано.

До средата на седмицата се очаква Лий да направи завой на север, като вероятно ще се движи между Бермудските острови и Източното крайбрежие на САЩ в края на тази седмица.

Лий, която беше буря от категория 1 в четвъртък, се засили с изключителна скорост до статус от категория 5, докато се движеше на запад през Атлантическия океан, повече от удвоявайки скоростта на вятъра до 165 мили в час само за ден.

Вертикалното срязване на вятъра и цикълът на смяна на очната стена – процес, който се случва при повечето дълготрайни големи урагани – след това доведоха до отслабване на бурята, каза центърът за ураганите.

Мери Гилбърт и Дейв Хенен от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР