Ураганът „Ирма“ е все по-близо до американския щат Флорида, засилвайки

...
Ураганът „Ирма“ е все по-близо до американския щат Флорида, засилвайки
Коментари Харесай

Ирма настъпва заплашително към Флорида

Ураганът „ Ирма “ е все по-близо до американския щат Флорида, засилвайки се до четвърта категория. "Ирма " се е доближил на 115 километра от разположените наоколо острови Флорида Кийс, а в щата скоростта напразно се приближава до 200 км/ч.

Окото на бурята ще доближи до архипелага след броени часове, а малко по-късно и до крайбрежията на щата, където по крайбрежието се се чака вълните да доближат до 5 метра.

Силни ветрове и дъжд като из ведро към този момент удариха южната част на американския щат Флорида към среднощ. В щата се извършви най-голямата евакуация в историята на Съединени американски щати, откакто естественото бедстие лиши живота на 24 души в Карибския район, а в събота вилня в Куба.

В събота вечерта губернаторът на щата Рок Скот предизвести, че времето за евакуация е завършило и тези, които към момента не са напуснали домовете си към по-сигурни зони, към този момент е късно да потеглят на път и е по-добре да посрещнат бурята в укрития, дружно с другари. Към момента 6.3 милиона души – или повече от една четвърт от популацията на щата, са се евакиурали.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР