Управляващият орган на Оперативната програма за храни е одобрил 215

...
Управляващият орган на Оперативната програма за храни е одобрил 215
Коментари Харесай

Веган меню спря проект по програма Топъл обяд

 Управляващият орган на Оперативната стратегия за храни е одобрил 215 плана за обезпечаване на топъл обяд за над 60 000 консуматори, оповестиха от общественото министерство. Според информация на " Монитор “, не е утвърден единствено един план заради отвод на претендента да в профил открити при оценяването несъответствия, макар че три пъти му е предоставена опция за това.

Според наши източници става дума за плана на столичния регион " Красно село “, където  на хората имащи право да получат топъл обяд, е била предоставяна веган храна, и на процедура те са били лишени от месо, яйца, мляко, съобщи " Монитор ". 

От Управляващия орган на програмата са подхванати дейности да не бъдат оставени нуждаещите се без поддръжка. Хората ще получат храна посредством различен бенефициент, увериха от МТСП, само че не потвърдиха дали отказаната стратегия е на регион " Красно село “.

От документите на отхвърления план обаче е видно, че претендентът е наложил едностранно типа на предоставената услуга, без да потърси и вземе поради мнението на потребителите. От друга страна те се оказват в по-неблагоприятна обстановка по отношение на подкрепени лица от прилежащи региони, които за същата цена на услугата получават доста по-разнообразна храна.

От МТСП, обявиха, че са дадени насоки предоставената услуга да включва всички типове храна, с цел да дава отговор топлият обяд на условията на програмата или да се дават доказателства, че определеният метод за ограничение на употребяваните групи храни е съгласуван с мнението на потребителите. Насоките са и в отговор на изразено пред  Управляващия орган неодобрение от консуматори, че им се дава единствено безмесна храна, които упорстват да бъдат подхванати ограничения за нашарване на менюто.

Вместо да се съобрази с тях и да в профил несъответствията, претендентът неведнъж се е опитал да отбрани едноличното си решение най-много с изявления в източници, които не могат да бъдат признати за задоволително надеждни от научна и законодателна позиция. Не е дал и доказателства, че е осъществена противоположна връзка с потребителите и е взето поради тяхното мнение. Междувременно, съгласно информация от консуматори, даването на топъл обяд е прекратено още преди да бъде взето решение от Управляващия орган във връзка с плана, което е индикация, че претендентът не е имал желание да се съобрази с насоките.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР