Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева прогнозира

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева прогнозира
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Световната икономика частично ще се възстанови догодина

Управляващият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева предвижда през днешния ден отчасти възобновяване на международната стопанска система следващата година, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя приказва на видеоконференция, проведена от американското издание " Политико " на фона на пандемията от новия ковид.

" Дори при най-хубавия сюжет възобновяване на международната стопанска система през 2021 година ще бъде отчасти. Шансовете за възобновяване ще набъбнат, в случай че фирмите съумеят да се задържат на повърхността дружно със своите чиновници ", съобщи шефката на МВФ.

Тя прикани страните " да дават повече средства за лекарите, медицински сестри, а също и за уязвимите пластове от популацията ".

Георгиева акцентира на " значимото значение на елиминирането на рисковете от усилване на неравенствата по отношение на пандемията ". Кризата дава опция за битка със запазващите се неравенства и за заемане с такива въпроси като измененията в климата, означи тя.

Шефката на МВФ предвижда, че " основните спечелили " от сегашната обстановка ще излязат цифровата стопанска система, интернет бизнесът, системата за даване на държавни услуги в електронен формат и онлайн образованието.

" Много е значимо да бъде обезпечен достъп до цифровата стопанска система на всички, да бъдат употребявани опциите за вложение в един екологично безвреден стопански напредък ", акцентира Георгиева. Според нея ниските цени на петрола " дават опция за отвод от нездравословните (в екологичен план) дотации ".

56 страни са получили незабавно финансиране от МВФ за битка с ковид, заяви Георгиева. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР