Управляващите в Германия консерватори и социалисти постигнаха окончателно споразумение за

...
Управляващите в Германия консерватори и социалисти постигнаха окончателно споразумение за
Коментари Харесай

Германия увеличава пенсиите на най-бедните

Управляващите в Германия консерватори и социалисти реализираха дефинитивно съглашение за повишение на пенсиите на работещите с ниски приходи, заяви Дойче веле.

До съглашението се стигна след 5-часови договаряния на съдружните сътрудници от ХДС/ХСС и ГСДП. То ще коства на страната 1.5 млрд евро допълнителни разноски, от които ще се възползват 1.5 млн. души с най-малко 35 години трудов стаж. Става дума за повишение на базовата пенсия, тъй че хората, получавали ниски заплати по време на трудовия си стаж, да не се трансформират в клиенти на обществената система.

Занапред хората, които получават дребни пенсии, макар че десетилетия наред са внасяли суми за пенсия, могат да чакат по-високи пенсии. Преди това обаче ще бъде изработен цялостен обзор на приходите им, с цел да се реши дали се класират за нарастването, изясни лидерката на ХДС и министър на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер. " Това е добър, рационален резултат от договарянията ", акцентира тя. ХДС до момента настояваше претендентите за нарастване на пенсиите и сътрудниците им да бъдат задължени да разкрият всичките си приходи и цялостно финансово положение и желаеха само крайнонуждаещите се да получат нарастване на пенсиите. В хода на траялите няколко месеца договаряния високопоставени фигури от ГСДП заплашиха, че ще изоставен обединението с християндемократите, в случай че не бъде реализиран компромис. Временният водач на ГСДП Малу Драйер назова съглашението нов „ крайъгълен камък “ в обществената политика.

Планът планува и подкрепяне на работещите с ниски приходи, които отглеждат деца или се грижат за родственици. Споразумението включва и освобождение от налог на месечен приход до 1250 евро за несемейни и 1950 евро за фамилни германци. Планът би трябвало да влезе в действие от януари 2021 година

Европейската комисия и Международният валутен фонд призоваваха неведнъж Берлин да употребява бюджетните остатъци за стимулиране на вътрешното ползване. Германската стопанска система се сви през второто 3-месечие с 0.1 на 100. Негативни са и упованията за третото тримесечие.

СДЕЛКА

В подмяна на отстъпките за пенсиите консерваторите получиха от съдружните си сътрудници единодушие за понижаване на осигурителната тежест на работодателите от 2022 година Договорено беше и основаването на фонд от 10 милиарда евро за вложение в така наречен технологии на бъдещето, улесняващи дигитализацията и укрепващи опазването на околната среда.

 

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР