Управляващите ще приемат поправка в променения вече текст на ГЕРБ,

...
Управляващите ще приемат поправка в променения вече текст на ГЕРБ,
Коментари Харесай

Управляващите ще приемат поправка, позволяваща КОНПИ да прави проверки независимо от решението на съда

Управляващите ще одобряват корекция в променения към този момент текст на ГЕРБ, даваща опция Комисията за лишаване на нелегално добито имущество да прави инспекции без значение от решението на съда. Това сподели пред публицисти във Виена министър председателят Бойко Борисов след срещата си с еврокомисаря Франс Тимерманс.

„И го осведомих за това тълкувателно решение по гражданската конфискация. В най-скоро време ще създадем една корекция, в която ще има едно изречение, нагледно казано, в което се споделя, че гражданската конфискация, или КОНПИ това, което е добито по незаконен метод ще конфискува, а наказателното гонене си върви по другото направление. Голяма поддръжка от негова (на еврокомисар Франс Тимерманс – бел.ред.) страна – безусловно това го удовлетворява“, сподели Бойко Борисов от форума на високо ниво „Европейски съюз – Африка“.

Министър-председателят Бойко Борисов взе участие в двудневния конгрес на високо ниво Европейски Съюз – Африка във Виена. Форумът под наслов „Сътрудничеството в цифровата ера“ ще бъде открит през днешния ден от канцлера на Австрия Себастиан Курц, от президента на Руанда и ръководител на Африканския съюз Пол Кагаме и от ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Особено внимание ще бъде обърнато на дейностите за усилване присъединяване на дамите в цифровата стопанска система и младежите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР