Управляващите предлагат удължаване на срока за плащане на данъци за

...
Управляващите предлагат удължаване на срока за плащане на данъци за
Коментари Харесай

Предлагат удължаване на срока за плащане на данъци на физическите лица

Управляващите оферират удължение на периода за заплащане на налози за физическите лица и компаниите. Това излиза наяве от препоръчаните сред първо и второ четене промени в Закона за изключителното състояние, импортирани от ръководителя на бюджетната комисия Менда Стоянова.

Данъците за физическите лица и компаниите ще могат да се заплащат до 30 юни, а не както до момента - надлежно до края на април и до края на март. Отстъпка от налога за довнасяне на физическите лица ще може да се употребява до 31 май, а не до края на март, плануват още измененията, препоръчани от ГЕРБ. Става дума за 5-процентната отстъпка от налога за довнасяне през последното тримесечие, в случай че подадем декларацията си по електронен път и платим дължимото.

Също по този начин се удължава и срокът на отстъпката при локалните налози и такси. Всеки ще може да спести 5% от дължимото, в случай че направи изцяло заплащане до края на юни.

За компаниите срокът за заплащане на корпоративен налог също се удължава до 30 юни, а в плана е заложена специфична формула за новите предплатени вноски. Компаниите ща заплащат предплатено тазгодишния си корпоративен налог въз основата на заявените през 2018 година доходи в текстовете е заложен период до края на юни.

До края на изключителното състояние се стопира оповестяването на нови публични поръчки, написа още в проектозакона.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР