Управляващите живеят в паралелна реалност. Основният резултат, който направи тази

...
Управляващите живеят в паралелна реалност. Основният резултат, който направи тази
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Беззаконието е повсеместно, сглобката живее в паралелна реалност

Управляващите живеят в паралелна действителност. Основният резултат, който направи тази сглобка, е да пречисти водачите на ГЕРБ и Движение за права и свободи - направиха ги основни фактори в ръководството на страната. Това сподели в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия депутатът от Българска социалистическа партия и зам.-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин.

" В тази сглобка има непрекъснати кавги. Това е едно безпринципно ръководство, което няма да ни докара до нищо положително. Промените в Конституцията също са в тази посока. Част от предложенията нямат никаква връзка, това са насипни хрумвания. Непосредствено след гласуването започнаха да излизат проблемите, идващи поради това бързане. Конституционалисти споделиха, че една основна част от тези промени са противоконституционни. Ако Конституционният съд разгласи тези текстове за противоконституционни, ще надигнем страната пред безпорядък ", съобщи Вигенин.
 
" Можеше да е много по-различно, в случай че тези промени не бяха залогът за съществуването на сглобката. Всеки откри своята плячка в Конституцията. С измененията ще бъде осъществен цялостен политически надзор върху прокуратурата, а оттова и върху правосъдната власт ", добави той.

" Ситуацията, в която се намираме, доста стартира да наподобява на 30-те години на предишния век. Управляващите просто трябваше да подмятат един нарязан Паметник на руската войска на своите гласоподаватели, които не престават да не имат вяра на тази сглобка, която подмени полезностите им ", уточни зам.-председателят на Народното събрание.

" Ние имаме съществени опасения за протичащото се в страната. Беззаконието е навсякъде. Съдът се произнесе и сподели, че прибързаното нарязване на Паметника на руската войска е нелегално. Това не е просто монумент, който е знак на някаква ера. За огромна част от българския народ този монумент е знак на успеха на фашизма, няма нищо общо с Путин. Той е монумент и на украинските бойци, които са се били против фашизма ", означи Кристиан Вигенин.

" Започваме да минаваме граници, които са рискови. Навлиза пълзящ фашизъм ", акцентира депутатът от Българска социалистическа партия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР