Управляващите добре си свършихме работата. В тази ситуация сме, защото

...
Управляващите добре си свършихме работата. В тази ситуация сме, защото
Коментари Харесай

Свиленски, БСП: Ако президентът мисли за бързи избори, ще даде мандата на партията с най-малък шанс за кабинет

Управляващите добре си свършихме работата. В тази обстановка сме, тъй като видяхме безконтролно държание на парламентарни групи, които започнаха дейности, без да оценят следствията. Това разяснява депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски в " Още от деня ".

Преди три-четири седмици беше заменен ръководителят на Народното събрание. До ден-днешен Народното събрание няма ръководител. В такава обстановка, когато даваш поръчка, че даден човек не си прави работата и че имаш болшинство да го смениш, до момента би трябвало най-малко три пъти да сме избрали ръководител на Народното събрание. Хвърлиха Народното събрание в едно безвремие, сподели Свиленски.

И добави, че „ Продължаваме промяната “ са положили неимоверни старания България да има държавно управление.

„ За страдание други парламентарни групи взеха решение, че е по-добре да си играят със стабилността на страната, в сравнение с да се одобряват закони “.

Важното за Българска социалистическа партия, по думите на Свиленски, е, че са осъществени доста от дадените обещания. Промените в обществената и икономическата политика на държавното управление, подпомагането на бизнеса, на дребните и междинните компании, безплатните детски градини и ясли – те са към този момент факт.

„ Тази коалиция, това взаимно ръководство, даде опция тези неща да се случат “, сподели Свиленски и изрази вяра тази стратегия да продължи.

На въпрос дали президентът ще връчи третия мандат на Българска социалистическа партия, Свиленски отговори:

„ Зависи какви са упоритостите на президента. Ако президентът мисли за бързи избори, евентуално ще го даде на парламентарна група, която минимум има късмет да осъществя мандат. Ако пристигна при нас, ще поставим всички всички старания България да има национално отговорно държавно управление “.

Разговори ще се водят с всички парламентарни групи в обединението, без ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР