Управляващата в Гърция партия Нова демокрация поддържа преднина от 13,3

...
Управляващата в Гърция партия Нова демокрация поддържа преднина от 13,3
Коментари Харесай

Евроизборите в Гърция: Нова демокрация с 13,3 пункта преднина пред СИРИЗА

Управляващата в Гърция партия " Нова народна власт " поддържа преднина от 13,3 пункта пред главната опозиционна мощ СИРИЗА, сочат данните от изследване на " Алко " за телевизия " Алфа " във връзка с желанието за гласоподаване за изборите за Европейски парламент, оповестява вестник " Катимерини ".

По-конкретно дясноцентристката Нова народна власт събира 25,6 %, следвана от лявата СИРИЗА с 12,3 на 100 и социалистическата ПАСОК с 11,4 %.

Националистическото " Гръцко решение " е на четвърто място с 8,2 %, пред Комунистическата партия на Гърция (KKE) (8 на сто) и Курс на свободата (3,6 процента).

Мненията на респондентите са разграничени по въпроса дали европейските избори през юни са опция за протестен избор, като 49 % споделят, че е по този начин, а 47 на 100 не са съгласни.

Миналия февруари процентът на тези, които смятат изборите за Европейски парламент като опция за митинг, бе 40 %, за разлика от тези, които не са съгласни, които тогава възлизаха на 56 на 100, отбелязва " Катимерини ", представен от Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР