Управляващата партия в Русия ще получи 324 от 450-те места

...
Управляващата партия в Русия ще получи 324 от 450-те места
Коментари Харесай

Партията на властта е победител, но в Москва ще се брои наново

Управляващата партия в Русия ще получи 324 от 450-те места в новия състав на Народното събрание, оповестиха съветските медии. Това значи, че " Единна Русия " още веднъж ще има квалифицирано болшинство макар лекия спад на депутатските й места и в случай че пожелае, ще може да прави промени в конституцията.

Подкрепящата президента Владимир Путин партия събра 49,8% от гласовете за 225-те места, които се избират съразмерно. Други 225 места се избират мажоритарно, а претендентите на " Единна Русия " ЕР спечелиха 198 от тях.
Официалните крайни резултати ще бъдат огласени в петък, а до тогава ще бъдат преброени още веднъж гласовете в Москва, дадени отдалечено по електронен път. Комунистическата партия възрази, тъй като имаше водеща позиция в няколко столични региона, само че ги изгуби след прибавянето на електронно подадените гласове. Други партии също се усъмниха в правилното броене. Проверката ще направи комисия под управлението на ръководителя на столичния щаб за набюдение на изборите Алексей Венедиктов, който е началник на опозиционното радио " Ехото на Москва ", заяви вестник " Комерсант ". По думите му това ще бъде единствено " сверяване на резултатите ", а не юридическа процедура.

В Москва бяха регистрирани 2 млн. гласоподаватели и от тях гласоподаваха над 96%. Огласяването на резултатите се забави с няколко часа и това провокира съмнения за подправяне на електронния избор.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР