Управляващата партия Фидес на унгарския премиер Виктор Орбан запазва преднината

...
Управляващата партия Фидес на унгарския премиер Виктор Орбан запазва преднината
Коментари Харесай

Дни преди изборите в Унгария: Расте подкрепата за партията на Орбан

Управляващата партия " Фидес " на унгарския министър председател Виктор Орбан резервира преднината си пред опозиционния съюз с наближаването на Това сочат резултатите от последните изследвания на публичното мнение, оповестява " Ройтерс ".

Изследване на организация " Медиан ", извършено в края на март, мери поддръжка за националистическата " Фидес " от 40% по отношение на 39% от изследването в края на февруари.

Шестпартийният опозиционен алианс пък разполага с утвърждението на 32% от интервюираните, като към 20% от гласоподавателите към момента не са решили за кого да гласоподават.

В настрана изследване на института " Завеч рисърч ", извършено сред 21 и 27 март и оповестено през вчерашния ден, " Фидес " събира 39% поддръжка, а опозиционният алианс - 36% , като 50% от твърдо решилите да гласоподават поддържат партията на Орбан, до момента в който 46% са за опозицията.
 Умерената позиция на Орбан за Русия разклаща позициите му във
Умерената позиция на Орбан за Русия разклаща позициите му във " Фидес "

Малко преди изборите през април, на които Орбан ще се бори за нов мандат

Орбан се изправя против обединена съпротива за първи път, откакто встъпи в служба като министър председател след изборите през 2010 година Неговият противник за поста министър-председател е самостоятелният Петер Марки-Зай, който сега е кмет на Ходмезовашархей, град в Южна Унгария.

" Медиан " показва, че измежду последователите на " Фидес " 37% считат, че нашествието на Русия в Украйна е неоправдана, до момента в който 43% са на противоположното мнение. Сред всички интервюирани съответните проценти са 55% против 28%.

Въпреки че Орбан осъди нападението на Русия, той президента Владимир Путин.

Той също по този начин отхвърли да позволи доставката на оръжия за Украйна през Унгария и се разгласи изрично заявявайки, че това ще унищожи националната стопанска система, разчитаща на съветски газ и нефт.
 Ключовите за Виктор Орбан избори ще бъдат през април
Ключовите за Виктор Орбан избори ще бъдат през април

Срещу неговата " Фидес " се изправя обединена опозиция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР