Управляващата партия Единна Русия (ЕД) печели почти всички губернаторски места,

...
Управляващата партия Единна Русия (ЕД) печели почти всички губернаторски места,
Коментари Харесай

Единна Русия печели местния вот

Управляващата партия " Единна Русия " (ЕД) печели съвсем всички губернаторски места, както и над 60% от места в законодателните и административни центрове, в това число и в Москва, предадоха организациите. Това число не включва определените самономинирани претенденти, които могат да се причислят към ЕР, както разясни секретарят на партията Андрей Турчак. На тези избори ЕР застана зад тези претенденти. Турчак сподели още, че партията има болшинство в 11 от 12-те законодателни събрания (без Хабаровския край). Лидерът на партията министър председателят Дмитрий Медведев изрази удовлетворение от резултатите. Избирателната интензивност е била 41,2%, което е с 3,5% повече от предходния локален избор.

Успешна за ръководещите се оказаха и изборите на 16 губернатори. По предварителни данни всички краткотрайни губернатори, назначени от Москва, а също настоящите губернатори побеждават на първия тур.

Рекордна поддръжка на губeрнаторските избори получи до неотдавна и.д. на Забайкалския район Александър Осипов. За него са дали своят вот малко под 90 на 100 от участвалите в локалния избор. " Още като и.д. той бе запомнен от гласоподавателите с рядкото измежду политиците умеене да съпреживяват бедите на редовите гласоподаватели. Неговата победа отразява тежнението на обществото към неприкритост и прочувствен разсъдък на властта ", разяснява в. " Взгляд ".

Конкретно в Мосгордумата (столичния парламент) ЕР резервира болшинство, въпреки и по-малко от предходния избор - тя ще има 26 депутати от общо 45 мандата. Те също бяха самопредложили се претенденти. Втора е компартията с 13 места, а по трима депутати ще имат демократичната партия " Яблоко " на известния икономист Григорий Явлински и социалдемократическата " Справедлива Русия ". Избирателната интензивност обаче в Москва бе ниска - малко над 21 на 100. Вотът бе мажоритарен.

Неделните избори в Русия включваха 85 района, в които жителите избираха ръководители на разнообразни равнища - губернатори, депутати в законодателни събрания и в общински препоръки.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР