Управляващата коалиция се разпадна в позицията си относно руската агресия

...
Управляващата коалиция се разпадна в позицията си относно руската агресия
Коментари Харесай

Даниел Митов: Управляващата коалиция се разпадна в позицията си за Украйна

" Управляващата коалиция се разпадна в позицията си по отношение на съветската експанзия против Украйна – нейни членове отхвърлиха да гласоподават декларация, в която има думата „ наказания “. Дори предложиха текстовете на декларацията да се гласоподават един по един, с цел да не поддържат тази дума. Това е срамотия! Да се приказва за някакъв бизнес, когато дами и деца се крият от бомбардировки в метрото в Киев ". Това съобщи зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов по БТВ.

Добре е, че българският парламент съумя да събере сили и да одобри декларация. В този текст България осъжда съветската експанзия, приканва Руската федерация да се върне към интернационалното право и приканва българското държавно управление да вземе интензивно присъединяване в установяването на санкционен режим против Русия, уточни Митов.

Руският президент Путин не се управлява от рационални причини, а от исторически тълкования, които си схващат той и неговият кръг. Санкциите би трябвало да бъдат доста съществени.

Руската експанзия против Украйна ще има последици за всички. Вече започваме да плащаме цената – покачват се цените на енергоносителите. Правителството ще би трябвало да оцени икономическите опасности и да предложи ограничения. Ние ще им оказваме помощ в това отношение и ще ги поддържаме ", разяснява Даниел Митов.

Европейският енергиен пазар няма да се разпадне. Европа в тази ситуация ще откри баланс. Не считам, че Русия ще спре доставките на газ. Тя доставя газ на страни, които желае да ѝ бъдат другари като Турция, Сърбия и Унгария, а съветският бюджет зависи доста от доставките на газ. Европа би трябвало да продължи да диверсифицира своите газови доставки, сподели зам.-председателят на ГЕРБ.
https://www.facebook.com/danielpmitov/posts/259667679675388
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР