Управляващата коалиция е затънала в дребни свади, колебания и липса

...
Управляващата коалиция е затънала в дребни свади, колебания и липса
Коментари Харесай

Христо Иванов: Управляващата коалиция е затънала в дребни свади

Управляващата коалиция е затънала в дребни свади, съмнения и липса на ясно избрани цели пред лицето на рецесията, отключена от съветското навлизане в Украйна. Това сподели в декларация от парламентарната естрада ръководителят на парламентарната група на " Демократична България " Христо Иванов.

" От десетилетие Кремъл преследва тази цел в целия район с необятен набор от принадлежности за заплашване и безнравственост – пропагандна обработка на публичното мнение, слагане в икономическа взаимозависимост, ерозиране на институциите и корумпиране на управническите елити. България е измежду най-силно засегнатите от този вид хибридно навлизане в района. Поредици от ръководства си затваряха очите пред тази опасност и директно или непряко обслужваха путиновата политика на нашата територия ", сподели Иванов.

В декларацията се акцентира, че 24 февруари би трябвало да послужи като миг на истината за обществото, изключително за политическата класа.

„ Българската политика би трябвало да претърпи сериозна смяна посредством ясно целеполагане и воля за обединяване към националния интерес. Правителството прави значими старания в тази посока, само че по наше мнение те не съставляват повсеместен и пореден политически курс на ръководещото болшинство. Опозицията, даже в тези свои елементи, които се афишират за систематични и евроатлантически, нападна с популизъм ръководството, даже когато то прави старания да се оправи с наследените форми на съветско въздействие, като да вземем за пример бързото освобождение от енергийната взаимозависимост от Москва “, добави още Иванов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР