Управляващата коалиция – ГЕРБ и Обединени патриоти, отказаха да запишем

...
Управляващата коалиция – ГЕРБ и Обединени патриоти, отказаха да запишем
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Управляващите отказаха да запишем, че ваксините срещу COVID-19 ще са доброволни и безплатни

Управляващата коалиция – ГЕРБ и Обединени патриоти, отхвърлиха да запишем в решението на Народното събрание, че имунизациите против COVID-19 ще са доброволни и безвъзмездни. Това разгласи в изявление за предаването „ Лице в лице “ по БТВ водачът на Българска социалистическа партия. Не разбирам за какво отхвърлиха, откакто здравният министър всеки ден повтаря, че имунизациите ще се ползват непринудено и ще са безвъзмездни за всички, сподели още тя. По думите й опозицията е упорствала пред Народното събрание през днешния ден да се яви министър председателят Бойко Борисов, тъй като той е най-информиран за договарянията с Европейски Съюз и доставките за Европейски Съюз на препарати за имунизация против ковид.
Преди това бях болна от Коронавирус, бях в болница. Видях изтощените лекари и санитари и взех решение, че когато изляза, ще оказа помощ с каквото мога. Подписват се няколко типа документи, заявления. Каквото наредят лекарите и медицинските сестри, това вършим - чистим, раздаваме храна на болните, преобличаме ги, оказваме помощ им да се хранят, дезинфекцираме, сменяме чаршафи. Физически не е тежка работата. За мен прочувственият и душевен миг е сложен. Това описа водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред Би Ти Ви, откакто стана ясно, че е доброволец в Коронавирус поделение.
 Корнелия Нинова изиска безвъзмездни и доброволни ваксини против Covid-19 (ВИДЕО) Корнелия Нинова изиска безвъзмездни и доброволни ваксини против Covid-19 (ВИДЕО)
" Не се крийте, а обяснете за имунизациите. Настояваме да са доброволни и безвъзмездни. Управляващите да поемат отговорността за последствията...
Видях трите страни на Коронавирус. Бях от страната на болните, в този момент съм от страната на тези, които се грижим за болните, и съм ръководител на парламентарна група там, където взимаме решенията и носиш отговорността за милиони хора, като натиснеш копчето в Народното събрание. И това ме прави по-пълноценна във взимането на решения, сподели още тя.
Кадрите не стигат. Откриха се кревати, няма кой да обслужи болните, добави Нинова. Действията на ръководещите през днешния ден потвърждават този безпорядък в ръководството на рецесията. Тези хора нямат причини. Затова им споделих " елате в лечебните заведения ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия.
Относно идните парламентарни избори водачът на Българска социалистическа партия счита, че преднамерено се пускат „ представители “ да споделят, че може да се отсрочат, с цел да се види по какъв начин ще реагира обществото. Ние считаме, че би трябвало да се проведат постоянно – през март, разгласи тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР