Управлението на водите на яз. Студена от пернишкото ВиК е

...
Управлението на водите на яз. Студена от пернишкото ВиК е
Коментари Харесай

ВиК-Перник – пълно безхаберие, празен язовир

Управлението на водите на бент. " Студена " от пернишкото ВиК е извънредно неприятно години наред. Това излиза наяве от отчет на специалисти от " Софийска вода ", направен по искане на ръководителя на общинския съвет в Перник Димитър Колев. Документът ще бъде обсъждан на сесията на общинарите в четвъртък, макар че огледът от столичния ВиК концесионер е от преди месец.

Градът е на воден режим от 18 ноември, а единствено преди няколко дни бяха въведени и нови ограничавания. През цялото време ВиК твърди, че си е свършило работата. Същото споделят някогашният кмет на града Вяра Церовска и уволненият регионален шеф Ирена Соколова. В същото време локалното ВиК даже няма задоволително работещи водомери, с цел да регистрира действителната консумация от битовите си консуматори, излиза наяве от отчета.

Един кран и 40% за промишлеността

Точно месец след въвеждането на режима ВиК сколаса да смени един спирателен кран, през който вода се отклонява за индустриалната зона на Перник – завода " Стомана Индъстри " и локалната топлофикация. Още преди месец екоминистърът Нено Димов твърдеше, че подаването на питейна вода за битови потребности за промишлеността е спряно, само че се оказа, че това не е истина. Кранът е бил развален и макар затварянето вода е продължавала да тече. На процедура това значи, че за промишлеността в Перник режим до момента не е имало. Нещо повече, съгласно отчета към 40% от подаваната вода е отивала към предприятията. Става дума за дебит от 290 литра в секунда.

Подмяната на крана беше същинско събитие. За нея бе обявено от районното министерство, което преди дни отпусна спомагателни средства за справяне с водната рецесия в града.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР