Управлението на транснационалната корпорация за преработка на храни JBS е

...
Управлението на транснационалната корпорация за преработка на храни JBS е
Коментари Харесай

11 млн. долара откуп измъкнали хакерите от американския филиал на JBS

Управлението на транснационалната корпорация за преправка на храни JBS е платило 11 милиона $ на хакерите, атакували нейните системи благодарение на рансъмуер. Това разгласи ръководителят на американското поделение на компанията Андре Ногейра в изявление за The Wall Street Journal, оповестява ТАСС, представена от БГЕНС.

„ Беше доста мъчително да плащаме на нарушители, само че ние постъпихме вярно във връзка с нашите клиенти “, цитира Ногейра изданието.

Той разясни, че средствата са били преведени на хакерите, откакто множеството предприятия на компанията са възобновили работата си, която е била спряна заради офанзивата.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Американската дъщерна компания на бразилската месопреработвател...

Ръководителят на американското поделение на JBS съобщи, че е научил за хакерската атака на 30 май. Скоро неговите подчинени получили претенции да платят парите. Компанията неотложно уведомила ФБР за случая. Някои от нейните системи са изключени, с цел да забавят разпространяването на злоумишлен програмен продукт.

Експертите към момента не са разбрали по какъв начин тъкмо хакерите са получили достъп до компютрите на JBS. Разследването е в ход.

Ногейра отбелязва, че компанията позволява опцията за многократни офанзиви против нейните системи. „ Не бихме могли да рискуваме нещо да се обърка с нас в процеса на възобновяване “, изясни той.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Хакерите, които удариха най-големия нефтопровод в Съединени американски щати, са получили откупи за 90 млн. $ под форм...

„ Това беше застраховка за отбрана на нашите клиенти “, добави топ мениджърът, говорейки за изплащането на откупа.

Той съобщи, че „ външните съветници “ са помогнали на компанията да реализира съглашение с хакерите. Органите на реда са били наясно с това. Кога тъкмо парите са преведени на киберпрестъпниците не се прецизира.

По-рано JBS заяви, че компютърните мрежи на нейните северноамерикански и австралийски подразделения са били подложени на хакерска атака. Според Белия дом, злонамереният програмен продукт е употребен от незаконна организация, която съгласно компанията може да се намира в Русия.

Американската администрация твърди, че е в контакт с съветските управляващи по отношение на тази хакерска офанзива, само че не прецизира дали Вашингтон предава съответна информация за епизода на Москва, дали е подготвена за двустранно съдействие посредством правоприлагащите органи. ФБР проверява случая.

Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков увери, че Москва навреме ще прегледа настояванията на американската страна по отношение на хакерската офанзива против предприятия на JBS, в случай че има такива. Той също по този начин акцентира, че Русия няма данни за уредниците на хакерските атаки върху JBS.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР