Управлението на 66 млн. лв. за нисколихвени дългосрочни кредити от

...
Управлението на 66 млн. лв. за нисколихвени дългосрочни кредити от
Коментари Харесай

66 млн. лв. от ДЖЕСИКА отиват във Фонд мениджъра на финансовите инструменти

Управлението на 66 млн. лева за нисколихвени дълготрайни заеми от програмата ДЖЕСИКА, финансирана от оперативната стратегия " Регионално развиване " (ОПРР) за интервала 2007.2013 година отива във Фонд мениджъра на финансовите принадлежности в България (ФМФИБ). Споразумението за поемането на ръководството на " рециклираните средства “ по инструмента за финансов инженеринг на самодейността ДЖЕСИКА е подписано с районното министерство, оповестиха от ФМФИБ във вторник.

Фондът към този момент ще дава отговор за събиране на вземанията от предоставеното финансиране, както и тяхното реинвестиране в възможни по Оперативна програма “Регионално развитие” планове. Идеята е събраните пари да се влагат във втория цикъл на вложение, в възможни планове, насърчаващи устойчивото градско развиване. Така ще се обезпечи последователност и резистентност при осъществяването на вложенията в градски планове със важен обществен резултат, само че с по-ниска от междинната за пазара възвращаемост, показват от фонда.

Парите са планувани за основаване на благоприятни условия за обществени планове за градско развиване и/или публично-частни партньорства; за подкрепяне откриването и финансирането на устойчиви решения на градските проблеми в средносрочен и дълготраен проект. Ресурсът ще бъде вложен в планове в седемте дефинирани в предходния програмен интервал града запазвайки двете финансови структури: Фонд за стабилно градско развиване на София и Регионален фонд за градско развиване – в градовете Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора и Плевен.

ФМФИБ е с задача да надгради постигнатото от първото потомство фондове, като започва финансов инструмент „ Фонд за градско развиване “, финансиран по Оперативна стратегия " Региони в напредък “ 2014-2020. Инвестицията на рециклираните средства по ДЖЕСИКА от една страна и средствата планувани по финансовия инструмент Фонд за Градско Развитие по Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020, възлизащи на 353.3 млн. лева, ще обезпечат последователността в подтекста на градското възобновяване и развиване. В допълнение на заделените средства за развиване на градската среда е очакван и запас за вложения в планове, свързани с туризма и културното завещание, показват от фонда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР