Управителят на Националния осигурителен институт (НОИ) Ивайло Иванов е представил

...
Управителят на Националния осигурителен институт (НОИ) Ивайло Иванов е представил
Коментари Харесай

Пенсионерски организации настояват за 300 лв. минимална пенсия

Управителят на Националния застрахователен институт (НОИ) Ивайло Иванов е показал пред Националния комитет по проблемите на възрастните хора експертен разбор на института по отношение на финансовите резултати от предложенията за промени в региона на пенсиите, излиза наяве от известие на пресцентъра на Национален осигурителен институт.

Тези оферти бяха направени на предходна среща в този формат, състояла се преди към месец. В сряда шефът на Национален осигурителен институт и воденият от него екип са показали разполагаем на пенсионерските организации поисканите от тях финансови планове на другите разновидности за преизчисления на пенсиите със междинен застрахователен приход за 2015, 2016, 2017 и 2018 година, както и за вероятно нарастване на минималния размер на пенсията за застрахователен стаж и възраст.

„ Доколкото настоящата бюджетна процедура е в ход в този момент е моментът да визиите вижданията на пенсионерските организации пред Народното събрание “, разяснява Ивайло Иванов.

Националният комитет по проблемите на възрастните хора, който сплотява Съюз на пенсионерите 2004 – обединени, Българска асоциация на пенсионерите – обединени, Национална самодейност „ Социална взаимност “, Съюз на офицерите и сержантите от запаса, Съюз на военноинвалидите и военнопострадалите, се солидаризира към вид за преизчисление на пенсиите за трудова активност със междинния застрахователен приход за 2015 година Размерът на този приход е 726,40 лева, което съгласно плановете на Национален осигурителен институт би довело до спомагателен разход от 133,3 милиона лв. на месец за 2020 година

Другото предложение на пенсионерските организации е за минимална пенсия за застрахователен стаж и възраст от 300 лв..

Проектобюджетът за 2020 година планува от 1 юли следващата година пенсиите, отпуснати до края на 2019 година, да се усилят с 6,7%. Средният размер на пенсията ще доближи 412,28 лева, което е с 31 лева повече спрямо 2019 година От 1 юли 2020 година минималният размер на пенсията за застрахователен стаж и възраст ще се увеличи от 219,43 лева на 234,13 лева От същата дата ще нарасне и обществената пенсия за напреднала възраст, която ще стане 141,63 лв..
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР