Управителят на Националната здравноосигурителна каса Дечо Дечев сподели пред БНТ

...
Управителят на Националната здравноосигурителна каса Дечо Дечев сподели пред БНТ
Коментари Харесай

Дечо Дечев: Ясно е какво трябва да се случи и е ясно, че няма да се случи

Управителят на Националната здравноосигурителна каса Дечо Дечев показа пред Българска национална телевизия за концепцията на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев за въвеждането на здравни застраховки.

" Категорично ясни са две неща – рано или късно това, което предлага господин Ананиев ще се случи. Т.е. ще влязат спомагателни осигурители и активността ще се раздели на базов пакет и на подобен, за който би трябвало да плащаме по едно и също време. Това е изрично ясно, другото изрично ясно е, че няма да се случи скоро, заради елементарна причина, че обстановката е такава, че която и да е политическа мощ позволи това да се случи, тя ще събере негативи. И пределно ясно е, че никой не желае да поема тази тежест. Така че ясно е какво би трябвало да се случи и е ясно, че няма да се случи ", сподели Дечев.

Той назова концепцията на Делян Пеевски от Движение за права и свободи за понижаване на Данък добавена стойност върху медикаментите нелепа, тъй като ще намалеят приходите на страната от налози, а отсам - и опциите за финансиране на лекуването на хората..
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР