Управителят на Българската народна банка (БНБ) Димитър Радев отказа да

...
Управителят на Българската народна банка (БНБ) Димитър Радев отказа да
Коментари Харесай

Димитър Радев не казва ще приеме ли да е служебен премиер

Управителят на Българската национална банка (БНБ) Димитър Радев отхвърли да разяснява пред публицисти ще одобри ли да е претендент за длъжностен министър председател.

Той влезе на среща при президента Румен Радев от задния вход на президентската институция.

Въпреки многократните журналистически въпроси ще одобри ли поста и дали някои от неговите заместници също е вероятен вид, Димитър Радев отхвърли коментар. Възможността гуверньорът да одобри номинацията е под въпрос и поради връзките с ЕЦБ и вероятността пред приемането ни в еврозоната, а и Димитър Радев е при започване на своя втори мандат.

Малко по-рано първият от " домовата книга " на президента Румен Радев и един от вероятните номинирани за министър председатели, ръководителят на Народното събрание Росен Желязков беше на " Дондуков " 2, само че и той не разяснява нищо пред публицисти - нито на излизане, нито на влизане.
 ГЕРБ отхвърля опцията Росен Желязков да е длъжностен министър председател
ГЕРБ отхвърля опцията Росен Желязков да е длъжностен министър председател

Деница Сачева чака президентът самичък да реши кого да избере по " домовата книга "

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи по-рано през днешния ден, че не дава нито Росен Желязков, нито Димитър Главчев за служебни министър председатели, с цел да пресече спекулациите, че в действителност ръководи ГЕРБ.

Другите благоприятни условия претенденти за служебни министър председатели са шефът на Сметната палата Димитър Главчев и заместниците му , както и омбудсманът Диана Ковачева .

Припомняме, че Елена Чернева-Маркова, което беше изненадващо, а президентът Радев я дефинира като единствения равноотдалечен от партиите вероятен длъжностен министър председател.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР