Управителният съвет на проект "Красива България" одобри 12 проектни предложения

...
Управителният съвет на проект "Красива България" одобри 12 проектни предложения
Коментари Харесай

12 предложения по проект Красива България ще бъдат финансирани с близо 1 млн. лв.

Управителният съвет на план "Красива България " утвърди 12 планови оферти за обезпечаване на налична среда в публични здания, които се посещават от над 400 000 жители годишно. Реализирането на плановете ще докара забележителен обществен резултат и ще улесни деца и пълнолетни хора с увреждания да употребяват административни, здравни, просветителни и обществени услуги. Това оповестиха от пресцентъра на общественото министерство.

В плановете е планувано да се изградят рампи, асансьори, подемни платформи, налични пространства за общо прилагане и санитарно-хигиенни възли, налични входни и информационни пространства. Общата стойност на утвърдените планови оферти е 1 154 271 лв.. От тях 937 547 лв. ще се обезпечат по план "Красива България " на Министерството на труда и обществената политика. Останалата част от средствата - 216 724 лв., ще е съфинансиране от страна на претендентите.

С реализацията на предложенията се чака да бъдат наети най-малко 90 лица в строителството, включително най-малко 35 регистрирани безработни лица в Дирекциите "Бюро по труда " в страната.

Одобрените планови оферти са за обезпечаване на налична среда в административната постройка на община Аксаково, Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения в Бургас, общинската администрация на община Бяла Слатина, постройката на "Дом за пълнолетни лица с умствена назадничавост " в с. Церова Кория и в постройката на Медицински център - 1 в гр. Гоце Делчев. По план "Красива България " ще се обезпечат средства и за осъществяването на плановите оферти за обезпечаване на налична среда в постройката на общинската администрация в Девня, Амбулаторно поликлинично здравно заведение в гр. Левски, общинската поликлиника в Павликени, административните здания на общините Разлог и Троян, XI ОУ "Николай Лилиев " в Стара Загора и спектакъл "Българска войска ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР