Управителният съвет на Националния иновационен фонд /НИФ/ взе решение за

...
Управителният съвет на Националния иновационен фонд /НИФ/ взе решение за
Коментари Харесай

Стартира 10-та сесия на Националния иновационен фонд


Управителният съвет на Националния иновационен фонд /НИФ/ взе решение за оповестяване на Десета конкурсна сесия на НИФ. Кандидатите могат да подават конкурсна документи от 01.07.2019 година до 17.30 ч. на 09.08.2019 година в това число, оповестиха от пресцентъра на Министерство на стопанската система.

Максималната стойност на безвъзмездната финансова помощ за фирмите и научните организации, които могат да аплайват с новаторски планове е в размер до 500 000 лева По актуалната сесия наличният финансов запас е 4.5 млн. лева Основната цел на Националният иновационен Фонд е поощряване на научноизследователската и развойната активност за повишение конкурентоспособността на предприятията.

„ Основен приоритет за нашия екип бе да създадем цялостен обзор на методологията, по която са се провеждали предходните сесии и да създадем всичко по силите си да ги подобрим ", сподели заместник-министърът на стопанската система Лилия Иванова и добави, че в актуалната сесия се отваря кръгът на конкурентен принцип да се набират самостоятелни специалисти. Зам.-министър Иванова уточни, че повече нововъведения значат и по-голям напредък за българската стопанска система.

Пряката цел на Фонда е да насърчи реализацията на научноизследователски развойни планове, инициирани и осъществени в предприятията, за създаване на нови или усъвършенствани артикули, процеси или услуги, ориентирани към усилване на икономическата успеваемост, повишение на новаторския капацитет и софтуерното ниво на предприятията, увеличение на частните вложения за тях, повишение динамичността на иновационните процеси.

Кандидатстването се координира и реализира от Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинни предприятия /ИАНМСП/.

От през днешния ден 26 юни 2019 година нужната информация за кандидатстване и осъществяване на плановете може да бъде открита на интернет страницата на ИАНМСП -www.sme.government.bg.

Поредната десета сесия на Фонда започва с осведомителна акция на 26 юни 2019 година /сряда/, като представянето на Фонда по градове ще се организира в интервала 1 юли – 10 юли 2019 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР