Управителният съвет на Международния валутен фонд ще одобри в сряда

...
Управителният съвет на Международния валутен фонд ще одобри в сряда
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева ще бъде назначена за шеф на МВФ

Управителният съвет на Международния валутен фонд ще утвърди в сряда Кристалина Георгиева за ръководещ шеф на институцията. На чуването преди ден тя е убедила членовете на борда, че е подобаваща за поста, заяви " Ройтерс ", базирайки се на собствен източник от съвета.

Гласуването е в забележителна степен церемониално, а българката, подкрепена през цялото време от френския президент Еманюел Макрон, е претендент на Европейския съюз и има негласното утвърждение на Съединени американски щати, добавя организацията, представена от “Дневник “.

" Тя убеди съвета, че е водачът, от който тази институция се нуждае, както и че е мощен последовател на мултилатералната (многостранната) система ", споделя източникът на " Ройтерс ".

Кристалина Георгиева, която сега е вторият човек в йерархията на Световната банка, става първият ръководещ шеф на МВФ от разрастваща се стопанска система и втората жена отпред след Кристин Лагард, която се отдръпна на 12 септември. Тя има известност на водач, който е непосредствен, пази равнопоставеността на дамите и се бори с климатичните промени, изброява " Ройтерс ".

Новият шеф ще управлява кредитна институция с близо 1 трилион $, само че в комплициран миг за международната стопанска система и търговия - главно поради комерсиалната война САЩ-Китай, растежа на протекционизма и отдръпването на Вашингтон от редица открити интернационалните структури.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР