Управителният съвет на БНБ е приел решение, с което издава

...
Управителният съвет на БНБ е приел решение, с което издава
Коментари Харесай

ОББ се слива с Райфайзен в сделка за рекордните над 1 млрд. евро

Управителният съвет на Българска народна банка е приел решение, с което издава авансово утвърждение на договорката, при която ОББ придобива бизнеса на Райфайзенбанк у нас. Това излиза наяве от на уеб страницата на централната банка.

Сделката бе оповестена в края на предходната година и е следващата огромна на банковия пазар в последните близо 5 години. Рекордната досега цена е 1,015 милиарда евро. Тя е посочена в формалното известие на притежателя на ОББ - белгийската финансова група KBC.

 Райфайзен банк Райфайзен банк Източник: Zonanews
Безспорно е най-голямата сума, против която някой придобива банка в България. Експерти, представени от " 24 часа ", пресметнаха, че по този начин австрийският притежател на Райфайзенбанк ще се раздели с българския си актив, получавайки в задатък 13 пъти прогнозната си облага за 2022 година

От KBC обясниха тогава, че посредством обединяването чакат изгодите от синергиите бързо да набъбнат - от към 12 млн. евро през 2022 година до почти 29 млн. евро през 2024 година, и да останат на приблизителни равнища, надхвърлящи 25 млн. евро, през интервала от 2025 до 2031 година, като това са числа преди налози.

А австрийците от " Райфайзен " изясняват продажбата с опцията да се пренасочи капитал към атрактивни благоприятни условия за напредък в основни пазари.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР