Управителният съвет на БФВолейбол ще решава бъдещето на волейболните първенства

...
Управителният съвет на БФВолейбол ще решава бъдещето на волейболните първенства
Коментари Харесай

Владо Николов: Трябва да се изчака с финалното решение за Суперлигата

Управителният съвет на БФВолейбол ще взема решение бъдещето на волейболните шампионати у нас, предвид на оповестеното изключително състояние заради разпространяването на ковид. Бе оповестено, че има три разновидността за довеждане докрай на шампионатите , като те ще бъдат разисквани на идния УС.

Потърсихме мненията на клубовете в Суперлигата, като дава на читателите техните позиции.

Ето какво сподели за BGvolleyball.com президентът на седмия в таблицата Левски София – Владимир Николов:

„ С оглед на протичащото се по света считаме, че най-хубавият вид е да се класират тимовете по реда на моментното довеждане докрай на шампионата. Единствено съгласно нас, би трябвало да се изчака известно време с решението. Да доближим края на формалната карантина, с цел да забележим дали има някакъв късмет да се доизиграе шампионата. Ако карантина завърши на 13 април, има късмет. Минимален, само че въпреки всичко считаме, че би трябвало да се изчака, с цел да се ревизира и тази опция.
Относно другите два разновидността: Обявяване на нулев сезон не е алтернатива никога и ние не го поддържаме. Доиграване на шампионата по-късно - да, допустимо е, стига да е в обозримо бъдеще. В смисъл, в случай че е допустимо, да се доизиграят мачовете до края на април, другояче в тази извънредно тежа конюнктура, в която доста от тимовете ще изгубят сериозна част от спонсорите, да се карат клубовете да заплащат заплати е неточно.

Имаме спешна обстановка, която не ни се е случвала от доста години, може би от Втората международна война. Не можем да си завираме главата в пясъка, все едно нищо не се случва. Затова взетото решение няма да е угодно на всички. Дали ще е най-справедливо – не, не е. Дали е най-правилното – да, считам, че ще бъде такова.
Смятам също, че шампионатите при подрастващите би трябвало да се изиграят наложително. Защото при тях няма значителност на времевия фактор – през кой месец ще се проведат срещите. Може даже и септември да се играят, а също по този начин не получават заплати. За самите деца мачовете са скъпи. Развитието на детско-юношеския волейбол е това, което ни събра. Ние не трябва да позволяваме да не бъдат изиграни шампионатите. Децата са основата и бъдещето на нашия спорт. “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР