Управителният съвет на Българската федерация по вдигане на тежести гласува

...
Управителният съвет на Българската федерация по вдигане на тежести гласува
Коментари Харесай

Иван Иванов пак поема националите по вдигане за тежести

Управителният съвет на Българската федерация по повдигане на тежести гласоподава краткотраен треньорски състав, който да води тима на европейското състезание в Ереван от 15 до 23 април . Главен треньор остава досегашният Иван Иванов, а дружно с него ще са персоналните треньори на състезателите Кръстина Атанасова, Радослав Атанасов, Никола Колев, Пламен Братойчев, Борислав Налбантов.

Окончателният треньорски състав ще бъде гласуван на Общо заседание на 31 май, като преди този момент Управителният съвет ще утвърди претендентите, препоръчани от Треньорска комисия, оповестиха от БФВТ.

На съвещанието в Русе беше одобрен и окончателния състав на националния тим. При мъжете ще вземат участие Ангел Русев и Дениз Данев (55 кг), Иван Димов и Габриел Маринов (61), Валентин Генчев и Диан Пампорджиев (67), Божидар Андреев (73), Карлос Насар (89) и Васил Маринов (109). Европейският първенец в кат. 109 кг Христо Христов пропуща първенеца поради травма. При дамите ще вземат участие: Бояна Костадинова и Рени Русева (45 кг), Магдалена Димитрова (49), Галя Шатова (59) и Джесика Иванова (+89).

Заседанието на Управителния съвет беше първото след вписването на Ариф Маджид като президент на федерацията. Той беше определен през май 2021, само че поредност от тъжби бавеше вписването му. В същото време федерацията беше ръководена от предходния президент Неделчо Колев, който беше уволнил Иван Иванов като селекционер, а на негово място назначи Пламен Аспарухов . Впоследствие Иванов беше върнат на поста, само че в националния имаше разделяне. По-голямата част от отбора тренираше под негово управление в Русе, само че двама от най-хубавите ни щангисти - Карлос Насар и Божидар Андреев се готвиха настрана.

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР