Упражненията нямат единствено функцията да свалят килограми, а носят много

...
Упражненията нямат единствено функцията да свалят килограми, а носят много
Коментари Харесай

10 ползи от спорта

Упражненията нямат само функционалността да смъкват килограми, а носят доста разнообразни изгоди – от нормализиране на кръвното налягане до създаване на мускули и издръжливост на костите. Вижте 10 изгоди от това да упражнявате, които несъмнено ще ви подтикват да продължите.

Здравина на костите

Когато става въпрос за вашите кости, упражненията работят на няколко равнища. Най-полезни са натоварващите физически действия като вървене и нанагорнище на стълбища, както и спортове като тенис, тичане и даже танци. За най-хубави резултати специалистите поучават да комбинирате кардио със силови извършения – това ще ви помогне и за пъргавината, и за салдото.

Намалява риска от редица болести
Списъкът на болесттите, които може да предотвратите благодарение на постоянните тренировки, е дълъг – от сърдечно – съдови, през асма, до болки в ставите. За да има изгода от упражненията, практикувайте постоянно. Упражнявайте всички елементи на тялото, обърнете внимание и на гърба, който постоянно е подценяван.

Подобрява настроението

По време на подготовка се освобождава ендрофин, който оказва помощ за възстановяване на настроението. Учените също по този начин считат, че освобождението на невротрансмитера епинефрин също спомага за приповдигнатото въодушевление. За по – добър резултат, тренирайте с другар. Прекрасна алтернатива е скачането на въже - можете да го вършиме у дома, на открито, на практика на всички места.

За и срещу тренировките преди и след работа

Ако упражнявате заран преди хранене или по-късно, ще постигате по-добри резултати.

Дават сила

Ако се чувствате мързеливи и уморени…упражнявайте се. Благодарение на покачването на кръвното и притока на О2 ще получите приток на сила. За да усетите здравословния резултат, са нужни даже и 20 минути приблизително интензивни извършения. За по – положителни резултати комбинирайте по – ниско интензивни с по – високо интензивни серии, поставете си цели, които да постигнете, бъдете методични. Само след няколко дни ще почувствате прилив на сила.

По-добър сън

Упражненията оказват помощ на тялото и мозъка да се провиснал и ви обезпечават по – добър сън. За по – положителни резултати преценете по кое време да упражнявате, в случай че домашните високоинтензивни извършения след работа ви държат будни и в 11 ч, пробвайте нещо по – леко или преместете тренировката сутринта. Подобряват половия живот Ендорфините, създадени по време на подготовка подкрепят отделянето на полови хормони. Добавете към това и намаляването на напрежението, множеството сила и по – огромен приток на кръв, и ето една добра композиция за по-добро преживяване в спалнята. Подобряват паметта Изследователи от Университета на Британска Колумбия считат, че постоянните аеробни извършения усилват размера на хипокампуса, зоната на мозъка, виновна за вербална памет и учене. Подпомагат продуктивността По-добрата централизация, по-бързото научаване на нови неща и по-голямо творчество звучи като листата с стремежи за всеки, който работи. Учени от Leeds Metropolitan University вършат изследване сред редица офис служащите и съпоставят успеваемостта им дните, в които упражняват и в които не упражняват. В дните с фитнес те ръководят времето си по-добре, по-продуктивни са и са по-толерантни към сътрудниците си. Ако нямате време за фитнес, направете няколко извършения в офиса – изкачете стълбите, клякайте, идете пешком до работа или слезте няколко спирки по – рано. По-хубава кожа Откъде да стартираме, когато става въпрос за извършения и кожата? Благодарение на засиления приток на кръв, притокът на О2 и хранителни субстанции към кожата е по – добър, подтиква се и производството на колаген, протеин, който придава на кожата издръжливост и разтегливост. По-силни мускули Нека не забравяме и най-важното. Мускулната тъкан е по-метаболитно дейни от мастната тъкан, което ви разрешава да горите калории по-ефективно. Освен това с постоянни тренировки и вярно хранене, може да оформите и релефни мускули. Четете още: На битка с нездравословните привички

Благовеста Дамянова, woman.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР